Šport > Zimski športi
1722 ogledov

Planici se nasmiha novo prestižno tekmovanje

Planica Anže Petkovšek
Planica ima odlično izhodišče za organizacijo svetovnega prvenstva v poletih 2028.

Smučarska zveza Slovenije (SZS) je vložila kandidaturo za svetovno prvenstvo v poletih, ki bo leta 2028, iz Mednarodne smučarske zveze (Fis) pa so sporočili, da je Planica edina kandidatka za to tekmovanje. Ta bi tako že osmič gostila najboljše letalce na svetu, predlog je tudi, da bi na SP v poletih prvič nastopile smučarske skakalke.

Tudi za SP v nordijskem smučanju leta 2029 je le en kandidat, finski Lahti. Trije kandidati so za SP v alpskem smučanju leta 2029, to so norveški Narvik, Soldeu v Andori in italijanska Val Gardena.

O kandidaturah in drugih pomembnih detajlih za prihodnje sezone med 3. in 5. majem razpravljajo na sestankih tehničnih odborov Fisa, ki potekajo v Dubrovniku.

Predsedstvo Fisa bo po opravljenih vseh formalnih postopkih odločalo o njihovi primernosti. Kandidati morajo do 1. avgusta podati organizacijske podrobnosti, jeseni jih bo obiskale posebne skupine mednarodne zveze. Po teh obiskih bodo kandidati izdelali končni izvedbeni načrt, skupine zveze pa bodo do aprila prihodnje leto pripravile poročila.

Končni izbor bo potekal na 55. kongresu prihodnje leto na Islandiji, ko se bodo 4. junija kandidati še zadnjič predstavili svetu Fisa, ki bo opravil dokončni izbor.

Planica | Avtor: Anže Petkovšek Finale svetovnega pokala v smučarskih skokih in poletih v Planici. Anže Petkovšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.