Šport > Zimski športi
31 ogledov

Flisar sezono končal na stopničkah

filip flisar smučarski kros Profimedias
Filip Flisar je uspešno končal sezono svetovnega pokala v smučarskem krosu.

Na zadnji, 14. tekmi  sezone, je Filip Flisar v kanadskem Blue Mountainu je zasedel tretje mesto, v finalu sta ga prehitela le domačina Brady Leman in Christopher Delbosco. Za Mariborčana je to četrta uvrstitev na stopničke v sezoni in 14. nasploh, z njo je svetovni pokal končal na četrtem mestu.

Uvrstitev na zmagovalni oder je tudi dobra popotnica za svetovno prvenstvo v Sierra Nevadi, kjer bo najuspešnejši slovenski smučar prostega sloga čez slabih 14 dni branil naslov svetovnega prvaka.

Flisar je tokrat v tekmi, na katero se je uvrstilo 32 najboljših tekmovalcev svetovnega pokala, kvalifikacij pa ni bilo, kazal odlične predstave. V treh vožnjah je startal najbolje od vseh, prednost pa držal do konca. Pri startu se mu je zalomilo le v finalu, v katerem sta ga Kanadčana na začetku prehitela, svetovni prvak je nato ogrožal drugo mesto Delbosca, toda prehitel ga ni.

Tudi pri ženskah je zmaga ostala doma, najboljša je bila Marielle Thompson pred Švedinjo Sandro Naeslund, to sta tudi najboljši tekmovalki v sezoni. Pri moških je bilo že pred zadnjo tekmo jasno, da bo kristalni globus ubranil Francoz Jean Frederic Chapuis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.