Šport > Zimski športi
50 ogledov

Flisar sezono začel na stopničkah

fili flisar smučarski kros EPA
Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je uvodno preizkušnjo nove sezone svetovnega pokala v avstrijskem Montafonu končal na tretjem mestu.

Smučarji krosisti so opravili s prvo tekmo svetovnega pokala v tej sezoni. Zmage v avstrijskem Montafonu se je veselil Kanadčan Christopher Delbosco pred rojakom Bradyjem Lemanom in Mariborčanom Filipom Flisarjem. Četrti v velikem finalu je bil Francoz Jean Frederic Chapuis, medtem ko je v malem finalu zmagal Nemec Daniel Bohnacker.

Aktualni svetovni prvak Flisar je odlično začel novo sezono smučarjev prostega sloga. Že na prvi tekmi se je povzpel na stopničke. Flisar, ki je v kvalifikacijah dosegel deseti čas, je v svoji skupini osmine finala zmagal, se nato v polfinale prebil z drugim mestom četrtfinala, tudi v polfinalu je bil drugi, ko je po fotofinišu ugnal Avstrijca Roberta Winklerja.

Finale je bil zgodba zase. Flisar je v rumeni majici dobil skrajno desno progo, solidno startal, a se moral že po startu zadovoljiti s tretjim mestom. Po razgibani progi s precej skakalnimi vložki je napadal, nato pa v drugi polovici na enem od skokov nekoliko bolj tvegal, skušal konkurente prehiteti z daljšim skokom, a vseeno pristal znova na tretjem mestu.

Kanadska dvojica je v ospredju delala eden za drugega, tako da se je brkati Mariborčan moral zadovoljiti s tretjim mestom. Flisar, ki slovi tudi po svojih brkih in je v prejšnjem tednu predstavil svojo linijo voskov tega moškega ponosa, je tokrat osmič stopil na zmagovalne stopničke svetovnega pokala, za tretje mesto pa je od organizatorjev prejel tudi 3400 evrov denarne nagrade.

fili flisar smučarski kros | Avtor: EPA EPA
"Izteklo se, je kot sem si želel. So pa še rezerve. V polfinalu sem po nekaj napakah za las napredoval, v finalu pa bil vse do zadnjega skoka tudi v igri za zmago. A so me pred njim sotekmovalci zrinili na desno stran, bil sem blizu, da povozim vratca, tako da je bila edina rešitev dolg skok, zaradi katerega sem bil najbrž ob boljšo uvrstitev. A tudi tretje mesto je vrhunski dosežek, še posebej, če vemo, da mi v prejšnjih sezonah začetek ni šel. Zdaj pa sem dobil potrditev, da sem dobro pripravljen," je dejal mariborski "brko", ki je podoben rezultat pričakoval.

Ogorelc ostal v kvalifikacijah, Masterla ustavila poškodba

Drugi slovenski predstavnik v tej disciplini Blaž Ogorelc je nastope končal v petkovih kvalifikacijah, saj je bil s 37. časom prepočasen za osmino finala, kjer nastopi najboljših 32 krosistov. Za Slovenijo bi moral nastopiti tudi Matic Masterl, a se je na treningu poškodoval in ga zato ni bilo na startu kvalifikacij.

Pri ženskah je zmago slavila Kanadčanka Mareielle Thomson pred Švedinjo Anno Holmund in Avstrijko Kathrin Ofner. Naslednjo tekmo smučarjev krosistov bo prihodnji četrtek, petek in soboto gostil francoski Val Thorens, nato se karavana seli v italijanski Innichen.

Komentarjev 2
  • Francesco Sinibaldi 14:18 05.december 2015.

    A sky full of thoughts.As a conceptin the skyfull of dreams,as a beautifulmoment thatalways appears with the soundof a fine bird....Francesco Sinibaldi

  • blueone 14:02 05.december 2015.

    Bravo Filip!