Šport > Zimski športi
44 ogledov

Flisar tretji v cilju, a brez medalje

filip flisar EPA
Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar ni ubranil naslova svetovnega prvaka v smučarskem krosu.

V finalu v Sierri Nevadi je v boju s Francozom Francoisom Placeom padel in tekmovanje končal kot četrti. Francoz je osvojil bron, zlato in srebro pa sta pripadla Švedu Victorju Oehlingu Norbergu in Novozelandcu Jamieju Prebblu.

Flisarju je sicer ves čas kazalo zelo dobro. Potem ko je kvalifikacije končal na sedmem mestu, je v izločilnih bojih pokazal zelo suverene nastope, saj je po zaslugi eksplozivnih startov dokaj gladko dobil tako osmino finala kot četrtfinale in polfinale.

Pred odločilno vožnjo mu je tako kazalo izvrstno. V samem finalu pa se je s starta še enkrat dobro pognal, bil sprva drugi, zatem pa ob tesnih obračunih padel na četrto mesto. Ko je napadal za preboj v ospredje, pa je zapeljal v Francoza Placea pred njim, oba sta padla in izgubila smučko.

Svojo si je prej znova zapel Flisar, ki je z velikim zaostankom v cilj prišel kot tretji, toda sodniki so pri pregledu finalne dirke jeznega in razočaranega Mariborčana poslali na četrto mesto.

To je sicer za Flisarja druga najboljša uvrstitev s svetovnih prvenstev. Pred tem je bil zlat pred dvema letoma v Kreischbergu, peti v Vossu 2013 in 11. v Deer Valleyju 2011.

V ženski konkurenci je zmagala Švedinja Sandra Naeslund pred Švicarko Fanny Smith in Francozinjo Ophelie David.

Smučarski kros (M), izidi:

1. Victor Oehling Norberg (Šve)
2. Jamie Prebble (NZl)
3. Francois Place (Fra)
4. Filip Flisar (Slo)
5. Christoph Wahrstötter (Avt)
6. Adam Kappacher (Avt)
7. Brady Leman (Kan)
8. Siegmar Klotz (Ita)
9. Christopher Delbosco (Kan)
10. Marc Bischofberger (Švi)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.