Šport > Zimski športi
1572 ogledov

Flisarju po kopici razočaranj uspel veliki met

filip flisar Epa
Slovenski smučar se je v Sončni Dolini dokopal do najboljšega izida sezone.

Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je na današnji tekmi za svetovni pokal v ruskem Sunny Valleyju zasedel drugo mesto in tako prišel do najboljše uvrstitve sezone. Zmagal je zmagovalec četrtkovih kvalifikacij Francoz Bastien Midol.

V četrtkovih kvalifikacijah je Flisar postavil šesti čas, danes pa je bil najhitrejši tako v osmini finala kot v četrtfinalu in polfinalu.

V prvem letošnjem Flisarjevem finalu so poleg Slovenca vozili še Švicar Alex Fiva ter Francoza Jean Frederic Chapuis in Midol. Slednji je bil edini, ki je bil danes hitrejši in spretnejši od 31-letnega Mariborčana, ki je osvojil 15 stopničke v karieri.

Tretje mesto je zasedel Chapuis, Fiva pa je zasedel nehvaležno četrto mesto.

"Nekako je bil že čas! Sicer ni bilo lahko, saj je težko, če imaš za seboj slabo sezono. Lahko se ves čas spodbujaš in si praviš, da dobro smučaš, vendar imaš na startu potem vedno nek pomislek. Zato je ta rezultat še toliko bolj pomemben, da sem prebil zid, tako da super! Tudi vožnje so bile zelo dobre," je po tekmi povedal Flisar in se ozrl na sam finale.

"Startati povsem z leve je bilo zelo težko, tako da sem lahko zelo srečen, da sem prišel na drugo mesto. Še posebej zato, ker sta bila ob meni Fiva in Chaupis, ki ravno ne slovita kot dva, ki slabo startata. V sami vožnji sem bil tudi ves čas povsem na repih Midola, ker sem ga hotel prehiteti. Bilo je zelo kritično, da bi padel, a sem se nekako rešil in zdaj imam neko samozaupanje tudi za jutri, za nov finale," je še povedal Flisar.

V ženski konkurenci je zmagala Švicarka Fanny Smith.

V nedeljo bo v Rusiji še ena tekma, tudi s Flisarjem.

Svetovni pokal, izidi:

1. Bastien Midol (Fra)
2. Filip Flisar (Slo)
3. Jean Frederic Chapuis (Fra)
4. Alex Fiva (Švi)
5. Francois Place (Fra)
6. Johannes Rohrweck (Avt)
7. Paul Eckert (Nem)
8. Robert Winkler (Avt)

Skupno:

1. Bastien Midol (Fra) 596
2. Jean Frederic Chapuis (Fra) 443
3. Alex Fiva (Švi) 383
4. Brady Leman (Kan) 279
5. Jonathan Midol (Fra) 259
...
21. Filip Flisar (Slo) 151

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.