Šport > Zimski športi
29 ogledov

Fourcade do rekorda, Bauer do točk

Martin Fourcade EPA
Francoski biatlonec Martin Fourcade je z enim zgrešenim strelom zmagal v sprintu za svetovni pokal v finskem Kontiolahtiju.

Do svoje rekordne trinajste zmage v sezoni je Martin Fourcade prišel le s šestimi desetinkami prednosti pred Čehom Ondrejem Moravcem, ki je zadel vseh deset strelov, tretji pa je bil Norvežan Emil Hegle Svendsen (+9,4/0).

Fourcade se je minulo soboto z zmago v zasledovalni tekmi v Pyeongchangu z dvanajsto zmago v sezoni izenačil z legendarnim Norvežanom Olejem Einarjem Bjoerndalnom, ki mu je takšen dosežek uspel v sezoni 2004/05, danes pa je 28-letni Francoz sam postal rekorder po številu zmag v eni sezoni.

Na sobotno zasledovalno tekmo sta se od slovenske četverice uvrstila Klemen Bauer, ki je z enim zgrešenim strelom osvojil 20. mesto (+1:04,7), in Rok Tršan, ki je zadel vseh deset tarč, zadovoljiti pa se je moral s 46. mestom (+1:46,1). Brez sobotnega nastopa sta ostala Lenart Oblak, ki je bil 74. (+2:40,6/0) in Miha Dovžan, ki je današnjo tekmo končal na 78. mestu (2:44,6/3).

"Na splošno je bila danes dobra tekma za vse fante, ki so se res potrudili, dali so vse od sebe. Na sobotni zasledovalni tekmi imamo dva tekmovalca, predvsem Bauer pa bo imel dobro izhodišče, tako da si lahko obetamo dobro dirko. Če ne drugega, lahko borba z najboljšimi, kar je pomembno, saj tako spet dobi občutek, da sodi mednje. Tršan je letos prvič prišel na zasledovalno tekmo, kar je zelo dobro. To je potreboval za samozavest," je nastope svojih varovancev komentiral Tomaš Kos, glavni trener slovenske biatlonske reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.