Šport > Zimski športi
68 ogledov

Francozi izkoristili nemški zdrs, Slovenci solidni

Francija biatlon Oberhof Facebook Zmagovita štafeta Francije.
Biatlonci so se v Oberhofu merili v štafetni preizkušnji.

Biatlonska štafeta Francije je zmagovalka današnje preizkušnje svetovnega pokala v nemškem Oberhofu. Na 4 x 7,5 km so bili drugi Norvežani (+ 4,2), tretji pa Italijani (+ 1:06,6).

Današnjo tekmo je zaznamovala predvsem slaba strelska predstava Nemčije. Ta je bila dolgo v ospredju, kazalo je celo na prvo domačo štafetno zmago po dolgih letih, toda zadnji tekmovalec ni zdržal pritiska. Zadnji Nemec Philipp Horn je na strelišče prišel kot vodilni, toda prvi postanek se mu je povsem ponesrečil. Zapravil je kar šest nabojev, potem je moral še trikrat v kazenski krog in nenadoma je Nemčija ostala ne le brez zmage, ampak na koncu celo brez stopničk. Nemčija je bila na cilju potem šele peta.

Napake tekmecev so dobro izkoristili Francozi, Simon Desthieux, Quentin Fillon Maillet, Fabien Claude in Emilien Jacquelin so imeli še najmanj nihanj, tako da so na koncu slavili minimalno zmago pred Norvežani. Ti so bili po nastopu drugega moža Johannesa Daleja že tudi precej od vrha, ker je moral v kazenski krog, pa so se potem vrnili in po zaslugi Johannesa Thingnesa Boeja prišli celo tik za Francoze. Italijani pa so osamljeni končali na tretjem mestu, minuto za Norvežani in skoraj minuto pred četrtimi Rusi.

Spored svetovnega pokala v Oberhofu se bo nadaljeval v soboto z žensko štafeto na 4 x 6,5 km.

Slovenska štafeta v postavi Miha Dovžan, Jakov Fak, Rok Tršan in Alex Cisar je zasedla 11. mesto (+ 3:37,3). To je najboljša uvrstitev v štafetni tekmi v sezoni, v Kontiolahtiju in Hochfilznu so bili Slovenci 12.

V slovenski četverici je po začetnem bledem nastopu Dovžana, zaradi treh popravkov je predal šele kot 19., stvari reševal Fak. Najprej je Slovenijo popeljal na 14. mesto, predal je kot deveti. Tudi tretji Tršan je ta mesta zadržal, za trenutek je bil že osmi, pa potem predal na desetem. Eno mesto pa je na koncu izgubil mladi Cisar. Finci na desetem mestu so bili na koncu prehiti za pet sekund, je pa zadržal za seboj Američane na 12. mestu.

Jakov Fak Sprint (M) Šport Nezgrešljivi Fak prepočasen v smučini

"S prikazanim smo lahko zadovoljni. Minuta, ki jo je pridelal Miha, je mogoče malo preveč, računali smo na 40, 35 sekund. Jakov nas je, kot že mnogokrat, vrnil med žive, se pravi med deseterico. Nenazadnje je bila to tudi dobra izkušnja za Roka in Alexa, da prideta na progo s tistimi najhitrejšimi. Tisto deseto mesto, ki smo ga držali, je bilo že več, kot smo pričakovali pred samo tekmo. Alex je potem tekel v skupini in konec koncev v troboju s Fincem in Američanom potegnil srednjo slamico," je o nastopu dejal trener Uroš Velepec.

Štafeta (4 x 7,5 km), izidi:

1. Francija          1:22:28,0 (0+6)
2. Norveška              + 4,2 (1+4)
3. Italija              1:06,6 (0+5)
4. Rusija               1:55,3 (0+9)
5. Nemčija              2:06,4 (3+11)
6. Ukrajina             2:31,8 (0+2)
...
11. Slovenija            3:37,3 (0+9)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.