Šport > Zimski športi
51 ogledov

Freund končal sezono

severin freund EPA
Severin Freund je zaradi poškodbe moral skleniti sezono.

Nemški skakalec Severin Freund, največji tekmec Petra Prevca v zadnjih sezonah, je že zaključil z nastopi v tokratni sezoni svetovnega pokala. Skupni zmagovalec sezone 2014/15, ko je sicer osvojil enako število točk kot Prevc, a imel večje število zmag, si je namreč na treningu poškodoval vezi v kolenu in bo tako za dlje časa odsoten s skakalnic.

V tej sezoni zmagovalcu 22 tekem svetovnega pokala sicer ni šlo vse po načrtih, zato že od sredine novoletne turneje ni skakal med elito.

Ob poškodbi kolenskih vezi si je 28-letnik poškodoval še meniskus, že danes pa je prestal operacijo v Münchnu, je sporočila nemška zveza. "Ob pristanku sem v desnem kolenu začutil bolečino, potem pa sem padel," je Freund opisal, kako je prišlo do poškodbe.

Okrevanje bo predvidoma trajalo pol leta, operacija pa je po besedah reprezentančnega zdravnika Petra Bruckerja dobro uspela: "Operacija je bila uspešna, Severin bo še nekaj dni ostal v bolnišnici, potem pa se bo začela rehabilitacija. Skakal pa bo lahko spet čez šest mesecev."

Freund je tako ostal brez možnosti za ubranitev naslova svetovnega prvaka na veliki skakalnici iz Faluna 2015, takrat je zlato osvojil tudi z nemško ekipo. "Seveda je bil moj cilj, da bi lahko v Lahtiju branil zlato. Toda zdaj to pač žal ni več mogoče, a v karieri sem že imel takšne slabe strani in vem, kako se izvleči. V naslednjih mesecih bo v ospredju rehabilitacija, potem pa priprava na olimpijsko sezono," se je z usodo že sprijaznil Freund.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.