Šport > Zimski športi
19621 ogledov

Goggia z epskim odgovorom Tini Maze: "Glede na to, kar si zapisala ..."

Sofia Goggia in Tina Maze Reševalni pas/Twitter
Dve veliki šampionki, Tina Maze in Sofia Goggia, sta dokazali, kako se spoštujeta.

Italijanka Sofia Goggia je znova dokazala svojo nepremagljivost v hitrih disciplinah, saj je dobila vse tri preizkušnje v Lake Louisu minuli konec tedna, s čimer se je pridružila dvema nesmrtnima smučarkama.

Goggia je namreč postala šele tretja nesporna kraljica Lake Louisa, ki bi v treh zaporednih dneh na tem prizorišču uspela dobiti vse tri preizkušnje. Še bolj pa odmeva način, na katerega je Italijanki to uspelo, saj je superveleslalom dobila s prednostjo 11 stotink, medtem ko je na obeh smukih slavila s kar 84 stotinkami in sekundo ter 47 stotinkami prednosti pred drugouvrščeno.

Sofia Goggia | Avtor: Epa Epa

S popolnim izkupičkom v Lake Louisu pa se je tako pridružila le legendarnima Lindsey Vonn ter Katji Seizinger. Ker pa je od zmag slednje minil že kar lep čas (24 let), so Goggiine vožnje najbolj spomnile prav na izjemno Američanko, ki je na tem kanadskem prizorišču kraljevala leta 2015.

Prav na primerjavo z izjemno Američanko pa je ciljala Tina Maze, ki je po veličastnem vikendu nemudoma čestitala eni najhitrejši smukačic zadnjih let: "Hej, Sofia Goggia, da se nisi v zadnjem času preveč spoprijateljila z Lindsey Vonn? Trojna Goggia! Vrhunsko!"

Če pa so se čestitke ostalih šampionk ob takšni vožnji kar nekako pričakovale, so le redki računali na epski odgovor Goggie, ki je zelo počastila slovensko smučarko, saj ji je sporočila, da si lahko le želi, da bi imela kdaj podobne rezultate, kot jih je svoj čas imela izjemna Korošica.

"Hvala, Tina. Glede na to, kar si zapisala, sem tudi s tabo pripravljena skleniti odlično prijateljstvo," je Tini odgovorila Sofia, ki se očitno zaveda, da je kljub odličnemu začetku sezone še daleč od uspehov, kot jih je dosegala naša Tina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.