Šport > Zimski športi
6 ogledov

Gorza se bo vrnil v Beaver Creeku

Aleša Gorzo bomo kmalu spet lahko videvali na tekmah svetovnega pokala. Žurnal24 main
Aleš Gorza uspešno okreva po poškodbi, zaradi katere je bil odsoten dober mesec in ga je stala tudi nastopa na uvodni veleslalomski tekmi sezone v avstrijskem Söldnu. V četrtek v Kanado.
 

Preberite še ...

Intervju: Aleš Gorza (21. 10.)
Gorza se vrača

Črnjan se je poškodoval 16. oktobra med igranjem nogometa na kondicijskem treningu pred prvo tekmo sezono v Söldnu . Takrat so preiskave pokazale, da gre za nategnjeno stransko križno vez v levem kolenu. Na vprašanje, ali je poškodba le še grenak spomin, Gorza odvrne z nasmehom. Še vedno ga malce zaboli, ko ima pokrčeno ali stegnjeno nogo, sicer pa je stanje veliko boljše, kot je bilo še 14 dni nazaj, je optimističen slovenski alpski smučar. "Tako da se vračam nazaj na smuči in odhajam v četrtek v Kanado," meni Gorza, ki še ne more delati vsega, kar je počel pred poškodbo.

 
 

Podlaga za nastop na superveleslalomu v Beaver Creeku pa bodo rezultati iz Lake Louisa.

Urban Planinšek

 
"Videl bom, ko bom začel s treningi. Poškodba se bo poznala, v to sem prepričan in bom potreboval vsaj še kak dan, da se vrnem nazaj. Če ne bo bolečin, pa bi bil lahko že po enem tednu tako dobro pripravljen kot pred poškodbo," napoveduje smučar. Zadnji pregled pri reprezentančnem zdravniku je vsekakor podlaga za optimizem mladega smučarja. Pomembno je, da gre na bolje, noga je bolj stabilna, kot je bila po poškodbi. Moti pa ga, da bo moral na začetku uporabljati še precej okorno in veliko opornico. Gorza si ne dela pretiranih skrbi, kako bo nadomestil veleslalomski izpad na začetku sezone. Najbolje bi bilo tekmo v Söldnu nadomestiti v Beaver Creeku z vrhunskim rezultatom. "Tako bi najlažje prebolel izpad tekme. Če ne bo bolečin in se bom počutil močnega in zdravega, mislim da bi lahko dosegel dober rezultat," je pred odhodom čez lužo samozavesten najboljši slovenski veleslalomist Gorza.

Aleš Gorza se bo svojim reprezentančnim kolegom pridružil tudi na tekmovališčih. © Anže Petkovšek

 
Kot je povedal vodja moške reprezentance Urban Planinšek , so na treningu v Kanadi v zimskošportnem središču Nakiska že od prejšnjega torka Alek Glebov, Andrej Jerman, Andrej Križaj, Rok Perko in Andrej Šporn , ki se pripravljajo na naslednjo tekmo svetovnega pokala v kanadskem Lake Louisu , kjer bosta na programu smuk in superveleslalom. Zatem pa bo na vrsti še superveleslalom v ameriškem Beaver Creeku. Planinšek dvomi, ali se bo lahko Gorza preizkusil že v smuku, vsekakor pa stavi na Gorzo in Jermana za superveleslalom, pridružili pa se jima bodo še trije smučarji. Na smukaško strmino pa bodo po napovedih Planinška šli Jerman in Perko ter še dva smučarja. "Podlaga za nastop na superveleslalomu v Beaver Creeku pa bodo rezultati iz Lake Louisa," dodaja Planinšek.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.