Šport > Zimski športi
21 ogledov

Grd padec, ki je prekinil tekmo

nathalie eklund Reševalni pas/Twitter
Švedinjo Nathalie Eklund so po padcu, ki je prekinil prvo vožnjo veleslaloma v Lienzu, prepeljali v bolnišnico, kjer so potrdili, da je 23-letnica utrpela poškodbo levega kolena.

Prvo vožnjo predzadnje letošnje tekme deklet za svetovni pokal je zaznamoval hud padec Nathalie Eklund, ki je po nekaj zavojih izgubila nadzor nad smučmi in doživela bližnje srečanje z belo podlago.

Televizijske kamere ob progi so zabeležile krike 23-letne tekmovalke, ki je utrpela poškodbo kolenskih vezi. ''Ne vem, kaj to pomeni za nadaljevanje sezone. To bodo povedali zdravniki. Vrnila se bo na Švedsko, kjer bo opravila še več preiskav,'' je iz bolnišnice sporočil glavni trener ženske reprezentance Lars Melin.

Eklundovo so s sanmi prepeljali v dolino in naravnost v lokalno bolnišnico, kjer je opravila pregled z magnetno resonanco. Reprezentančni zdravnik Per Liljeholm po pregledu prvih izvidov ni preveč optimističen. ''Izgledalo je zelo grdo,'' je priznal.

Z alpsko smučarko se je pogovarjal tudi njen oče, nekdanji profesionalni hokejist, Per-Erik Eklund. ''Bila je zelo žalostna. Verjetno je tudi nekoliko prestrašena. Bolje, da si je poškodovala koleno, kot pa da bi utrpela poškodbe glave ali hrbtenice. Ne vem nič drugega kot to, da jo čakajo preiskave,'' je povedal Eklund.

Melin je potrdil, da bo smučarka najverjetneje morala na operacijo, ni pa prepričan, kako dolg bo njen počitek. ''Po operaciji bomo vedeli, kako dolga bo rehabilitacija. Sezone je verjetno konec,'' je razočarano dejal trener.đ

Posnetek padca si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 1
  • blueone 16:52 28.december 2015.

    Upam, da čimpreje okreva...držim pesti!