Šport > Zimski športi
6887 ogledov

Grd padec Vlhove na domači tekmi, sledile so mučne minute

X
Slovaška smučarska zvezdnica Petra Vlhova jo je skupila v prvi vožnji domačega veleslalomi v Jasni.

Veleslalomsko tekmo deklet na Slovaškem je zaznamovala huda nesreče domače ljubljenkje Petre Vlhova, ki je v prvi vožnji padla že po nekaj zavojih. Drugo najboljšo smučarko karavane so morali reševalci s strmine prepeljati z akijem.

Italijanka Federica Brignone, ki je imela startno številko ena, je odstopila že po petih zavojih. Ista usoda je s številko štiri doživela Vlhova, ki je bila ena glavnih favoritinj konca tedna v Jasni, njen odstop je šokiral veliko množico slovaških navijačev.

Vlhova | Avtor: Print Screen Print Screen

Vlhova je padla na hrbet in je po padcu zdrsnila v zaščitno mrežo ter se je s konico smučke zapletla v mrežo. Smučarki so morali pomagati delavci ob progi. Prvo vožnjo so za nekaj časa prekinili.

Po mučnih minutah so tekmovalko s strmine evakuirali z reševalni sanmi. Ko je šla mimo prostora z navijači, je svojim slovaškim privržencem pomahala.

Iz njene ekipe so po dogodku sporočili, da je 28-letnica v "stabilnem zdravstvenem stanju". "Trenutno je na celovitih pregledih, ki bodo razkrili obseg njenih zdravstvenih težav, o čemer vas bomo obvestili. Prosimo vas za potrpežljivost in razumevanje," so zapisali v izjavi.

Vlhova | Avtor: Epa Epa

Vlhova je najboljša slovaška smučarka v zgodovini. V sezoni 2020/21 je osvojila veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučark.

Osemindvajsetletnica je leta 2022 na olimpijskih igrah v Pekingu osvojila zlato kolajno v slalomu, na svetovnem prvenstvu v Areju leta 2019 pa je postala svetovna prvakinja v veleslalomu.

V svetovnem pokalu je osvojila 31 zmag. V tej sezoni je zmagala na treh slalomih v Leviju, Courchevelu in Kranjski Gori, kjer je z osvojenim četrtim mestom na veleslalomu dan prej dobila tudi seštevek jubilejne 60. Zlate lisice.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 11:55 20.januar 2024.

    Tudi smučanje se je izrodilo vse preveč je, nesreč!