Šport > Zimski športi
13 ogledov

Gregorinova med petnajst

Ole Einar je na domačem terenu nepremagljiv. Žurnal24 main
Ole Einar Björndalen je ob koncu sezone pokazal zakaj velja za najboljšega biatlonca vseh časov. V domačem Trondheimu je znova opravil s konkurenco. Domače slavje je dopolnila Tora Berger.

V Troindheimu na Norveškem so ženske opravile še s tekmo s skupinskim startom. Zmage se je veselila Norvežanka Tora Berger, od Slovenk je bila najboljša Teja Gregorin na 13. mestu. Tora Berger je v finalu za sekundo ugnala Nemko Simone Hauswald in za dobri dve sekundi Francozinjo Sandrine Bailly. Med slovenskimi tekmovalkami je bila Teja Gregorin 13., Andreja Mali pa ob petih zgrešenih strelih 28.

V moški konkurenci je na 15-kilometrski preizkušnji s skupinskim startom zmagal Norvežan Ole Einar Björndalen. Najboljši biatlonec vseh časov je že 89. zmago v karieri dosegel brez zgrešenega strela, drugi je bil Avstrijec Simon Eder (+ 39,1; 1), tretji pa še en Norvežan Emil Hegle Svendsen (+ 53,4; 2). Slovenskih tekmovalcev ni bilo na startu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.