Šport > Zimski športi
47 ogledov

Gregorinova pridobila šest mest, Fak izgubil

Gregorin sprint SP svetovno prvenstvo biatlon Nove Mesto sloski.si
Na zasledovalni tekmi sta zmagi vknjižila Nemca Andrea Henkel in Simon Schempp. Teja Gregorin se je povzpela do šestega mesta. Jakov Fak med moškimi 17.

Teja Gregorin je na zasledovalni tekmi v Anterselvi potrdila čedalje boljšo formo. Tekmo je začela kot 12. in se povzpela do šestega mesta, ki pa bi lahko bilo še višje, če ga ne bi nekoliko polomila na tretjem strelskem postanku.

Najboljša slovenska biatlonka je namreč prvih 12 strelov zadela, nato pa kar trikrat zgrešila in zapravila boj za stopničke. Na zadnjem streljanju stoje je znova podrla vseh pet tarč in se prebila na imenitno šesto mesto. Andreja Mali je v primerjavi z včerajšnjim sprintom nekoliko izgubila, saj je iz 25. padla na 29. mesto.

Tekmo je dobila zimzelena Andrea Henkel, ki je bila za dobro sekundo hitrejša od Belorusinje Nadežde Skardino. Norveški boj za tretje mesto je pripadel Tori Berger, ki je v finišu ugnala rojakinjo Tiril Eckhoff. Pred Gregorinovo se je uvrstila še Belorusinja Darja Domračeva, ki je morala štirikrat v kazenski krog in tako zapravila zmago. 

Schempp potrdil nemški dan

Tudi v konkurenci moških so lahko bili najboljz adovoljnu v nemškem taboru. Simon Schempp je še nadgradil včerajnšnje drugo mesto in si z dvema zgrešenima streloma pritekel prvo zmago. Osem sekund za njim je tekmo končal Francoz Jean Guillau Beatrix, tretji pa je bil Norvežan Henrik L'Abee Lund

Jakov Fak je kot najboljši Slvenec tekmo začel iz 11. mesta, ob treh nepokritih tarčah pa je padel za šest mest in končal kot 17. Klemen Bauer, ki se je s 56. mestom v spritnu sicer uvrstil na današnjo tekmo, ni nastopil. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.