Šport > Zimski športi
21221 ogledov

"Gut-Behrami ni ravnala prav in pri tem vztrajam še danes"

Gut-Behrami Epa
Švicarska zvezdnica belih strmin Lara Gut-Behrami je še vedno slabo zapisana pri šefu domačih tekmovanja v Crans Montani.

Ženska karavana alpskih smučark se bo ta teden mudila v Crans Montani, kjer lahko Švicarka Lara Gut-Behrami naredi velik k osvojitvi drugega velikega kristalnega globusa.

Prvi preizkus proge so smučarke opravile v sredo, na uvodnem treningu je bila nahitrejša Nemka Kira Weidle, Ilka Štuhec je na 15. mestu zaostala sekundo in stotinko.

Ilka Štuhec Crans Montana Šport Štuhec po diskvalifikaciji Bosanke pridobila eno mesto

Gut-Behrami | Avtor: Epa Epa
V Crans Montani bodo vse oči uprte v Gut-Behrami. Ta se je ob odsotnosti poškodovane Mikaele Shiffrin povzpela na vrh skupne razvrstitve in bo imela pred domačimi gledalci priložnost, da si zagotovi občutno točkovno prednost pred najuspešnejšo smučarko vseh časov.

Shiffrin, petkratna zmagovalka skupnega seštevka, še vedno ni povsem okrevala po padcu na smuku v Cortini d'Ampezzo, zaradi česar je prejšnji konec manjkala v Soldeuu, izpustila pa bo tudi vse tri tekme v Švici.

Gut-Behrami bo tako v prihajajočih dneh lovila morda celo ključne točke v boju za veliki globus, in to na prizorišču, kjer je pred tremi leti močno razburila domačo javnost z ostro kritiko na račun organizatorjev. "Proga je katastrofalna," je po treningu smuka takrat dejala Gut-Behrami.

Predstavniki organizacijskega odbora so bili nad njenimi besedami ogorčeni. "Kako si upa izjaviti kaj takšnega? Le kaj jo je pičilo?" se je takrat javno spraševal vodja odbora Marius Robyr.

Robyr | Avtor: Epa Epa

Usoda tekme je nato nekaj časa celo visela na nitki, na koncu pa so organizatorji s pomočjo 300 prostovoljcev uspeli pravočasno odstraniti odvečen sneg in pripraviti smučišče v skladu z zahtevami krovne smučarske zveze. 

"Ali si ti ljudje ne zaslužijo spoštovanja? Lara bi se morala bolj zavedati, kakšne so lahko posledice takšnih izjav s strani nekoga tako prepoznavnega, kot je sama," je dodal Robyr.

"Zelo smo razočarani nad Laro," je dejal namestnik vodje Hugo Steinegger. Organizatorjem je takrat v bran stopila tudi Corinne Suter. "Če je ta proga slaba, potem marsikje sploh ne bi smeli tekmovati," je dejala.

Gut-Behrami je kljub kritikam vztrajala pri svojem stališču, česar vodja organizacijskega odbora do danes ni pozabil, a se je pred prihajajočimi tekmami vseeno raje izognil pogrevanju starih zamer.

"Lara ni ravnala prav in pri tem vztrajam še danes. A tudi sam sem naredil napako. To je zdaj v preteklosti. Nobenih težav nimam z njo. Ko se bova srečala, je ne bom samo pozdravil, temveč ji bom tudi čestital za vse uspehe v tej sezoni," je obljubil Robyr, ki se po letošnjih tekmah umika s položaja.

Crans Montana | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.