Šport > Zimski športi
47349 ogledov

Gut-Behramijeva pod vtisom tragedije: "Težko se je sprijazniti, da je ni več"

Lara Gut-Behrami Epa
Švicarska alpska smučarka je prekinila svoj molk.

Švicarka Lara Gut-Behrami ni izpolnila visokih pričakovanj na nedavno končanem SP v alpskem smučanju v Meribelu.

Dvakratna svetovna prvakinja iz Cortine d'Ampezzo (2021) ni ubranila naslovov izpred dveh sezon in prvenstvo v Franciji sklenila brez osvojenega odličja.

Lara Gut Behrami | Avtor: Epa Epa
Pika na i njenemu neuspehu je bilo nehvaležno četrto mesto na veleslalomski tekmi, po katerem je na razočaranje švicarskih novinarjev potihoma zapustila prizorišče. 

"To sta bila us*ana dva tedna," je bilo vse, kar je imela po veleslalomski tekmi povedati 31-letna smučarka. Dva dni kasneje je prekinila molk in v izjavi za Blick spregovorila o razlogih za svoje vedenje. 

"Na tej točki moje kariere potrebujem več časa, da predelam določene reči. Po tekmah sem običajno čustvena in neracionalna. Lahko bi nekaj povedala, vendar nisem pristašica banalnosti," je povedala in dodala, da so bile njene misli po zadnjem nastopu preveč razdrobljene. "Rada razmislim o stvareh, preden karkoli povem. Pet minut po koncu tekme to pač ni mogoče."

Lara Gut-Behrami | Avtor: Epa Epa

Švicarka je v Meribelu osvojila šesto mesto v superveleslalomu, deveto v smuku in četrto v veleslalomu. "Želela sem si osvojiti medaljo, toda nekaj je manjkalo mojemu smučanju. Bila sem prepočasna, to je bila moja krivda."

Priznala je tudi, da je bila pod vtisom tragične novice o smrti komaj 37-letne nekdanje smučarke Elene Fanchini, ki je na dan superveleslalomske preizkušnje izgubila boj z zahrbtno boleznijo. "Tega ne moreš kar izključiti. Zelo sem občutljiva, v smučanju pa so čustva in instinkti zelo pomembmi. Ko sem dan zatem trenirala smuk, sem imela solzne oči. Skoraj sem končala v mreži."

"Želela sem si osvojiti medaljo za Eleno. Težko se je sprijazniti, da je ni več. Povedala mi je, da bo vedno pazila name," je o zadnjem pogovoru s pokojno Italijanko še povedala Gut-Behramijeva.

Kar zadeva nadaljnje izzive, je 31-letnica dejala: "Želim si nastopiti na čim več tekmah. Upam, da bom lahko tekmovala do leta 2025. Včasih imam občutek, da bi rada odpeljala še 1000 tekem, pridejo pa tudi trenutki, ko imam vsega dovolj."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.