Šport > Zimski športi
41 ogledov

Gutova na operacijo, Slovenca načeta

St. Moritz oblaki EPA
Zadnje tekme na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu krojijo poškodbe.

Švicarska smučarska zvezdnica Lara Gut gre v naslednjih dneh na operacijo levega kolena, so sporočili iz švicarske ekipe. Gutova, ki je osvojila bron na superveleslalomski tekmi, je bila glavno švicarsko orožje za kolajne na domačem svetovnem prvenstvu v Sankt Moritzu, nato pa se je na ogrevanju pred slalomsko tekmo huje poškodovala.

Gutova se je poškodovala pred štirimi dnevi, ko je na jutranjem kombinacijskem smuku dosegla tretji čas, na ogrevanju pred popoldanskim kombinacijskim slalomom pa se je huje poškodovala. Tekmovalko so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, kjer so zdravniki potrdili hudo poškodbo levega kolena. Poznejše preiskave so pokazale, da ima lanska zmagovalka svetovnega pokala strgane prednje križne vezi in poškodbo meniskusa.

Iz švicarskega tabora so še sporočili, da bo šla Gutova na operacijo takoj, ko bo oteklina kolena toliko splahnela, da bo kirurški poseg mogoč.

Hrovatova in Grošelj vprašljiva

Iz slovenskega tabora na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v St. Moritzu prihajajo ne najbolj vesele vesti. Za obetavna člana reprezentance Meto Hrovat in Žana Grošlja sta nastopa na svetovnem prvenstvu zaradi poškodb vprašljiva.

Hrovatova je na ogrevanju pred tekmo evropskega pokala v Hochkaru padla in utrpela lažji pretres možganov, so danes sporočili iz slovenskega tabora. V ponedeljek je bila na pregledu v bolnišnici v Semedanu, kjer so ji priporočili počitek. Ali bo nastopila na veleslalomu, se bodo v slovenskem taboru odločili v sredo. V četrtek je na sporedu ženski veleslalom, na katerem bosta slovenske barve branili najboljša veleslalomistka Ana Drev in nova smukaška svetovna prvakinja Ilka Štuhec.

Grošelj si je na tekmi evropskega pokala v Zakopanah zlomil palec na desni roki. Danes je bil že operiran v ljubljanskem kliničnem centru in se bo v naslednjih dneh vseeno odpravil na prizorišče svetovnega prvenstva. V St. Moritzu se bodo o njegovem nastopu odločili pred nedeljsko preizkušnjo. Grošelj je bil načrtovan za nastop na moškem slalomu, zadnji disciplini na svetovnem prvenstvu.

 
Komentarjev 1
  • Avatar mike1968
    mike1968 19:53 14.februar 2017.

    Pa se je zaključil prvi del, lahko rečemo hitrejši del Svetovnega prvenstva v alpskem smučanju 2017, ki poteka v Švici, v mondenem središču St. Moritz.Po tednu dni lahko že rečemo, da je St. Moritz le po imenu in ...prikaži več po draginji mondeno središče.Prireditelji Svetovnega prvenstva v alpskem smučanju se namreč ne morejo pohvaliti...... NADALJEVANJE NA: http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/267915/svetovno-prvenstvo-v-alpskem-smucanju-2017-kavc-analiza-xxxv