Šport > Zimski športi
0 ogledov

Harry Potter spet nepremagljiv

ammann_epa_01 Žurnal24 main
Švicar Simon Ammann je zmagovalec tekme smučarjev skakalcev v italijanskem Pragelatu. Točke so prejeli trije Slovenci, najboljši je bil Primož Peterka 26.
 

Končni vrstni red:

1. S. Ammann (ŠVI)
2. G. Schlierenzauer (AVT)
3. V. Larinto (FIN)
...
26. P. Peterka (SLO)
27. R. Kranjec (SLO)
28. M. Mežnar(SLO)

Šesterica slovenskih smučarjev skakalcev je nastopila na tekmi v italijanskem Pragelatu. Točke je uspelo osvojiti trem. Zmaga je po zaslugi nosilca rumene majice Simona Ammanna odšla v Švico.

Slovenski smučarji skakalci so petkove kvalifikacije za današnjo tekmo v Pragelatu zaključili stoodstotno. Lepa petkova napoved je našim orlom dala krila. Po prvih 24 tekmovalcih v prvi seriji je pogled na lestvico razkrival trojno slovensko vodstvo. Primož Peterka je s 126,5 metra vodil pred Robertom Kranjcem , ki mu je uspela enaka daljava in meter daljšim Mitjem Mežnarjem , ki pa se stilsko ni izkazalal najbolje. V nadaljevanju so sledili boljši tekmovalci, ki so znali izkoriščati vzgonski veter. Najboljši skok je uspel Avstrijcu Gregorju Schlierenzauerju (137,5 metra), ki je imel minimalne 0,9 točke prednosti pred Ammannom. Slednjemu je sicer uspel najdaljši skok v prvi seriji (139,5 metra), tretji je bil Finec Harri Olli , ki pa je imel za vodilnim že velikih 10 točk zaostanka. Peterka je bil po prvi seriji 21., Kranjec 23., Mežnar pa še mesto slabši.


Primož Peterka je bil v Pragelatu s 26. mestom najboljši Slovenec. © EPA

 

 
 

Dejstvo pa je, da nismo še tam, kjer bi si želeli. Vesel sem, da se vidi napredek. Na tem moramo delati naprej,

Matjaž zupan, trener slovenske reprezentance

 
V drugi seriji so Slovenci vsi po vrsti pokvarili uvrstitve. Peterka je v drugo zmogel 124 metrov in bil na koncu najboljši Slovenec na 26. mestu. Kranjec je tekmo končal kot 27., Mežnar pa mesto slabše, kar pa so njegove druge točke v svetovnem pokalu. Harry Potter, kakor tudi pravijo vodilnemu v skupnem seštevku Simonu Ammanu, je v finalu ohranil najbolj mirne živce in tudi v drugo skočil najdlje – 144 metrov – ter kljub temu, da niti v prvi niti v drugi seriji ni naredil doskoka v telemark, zanesljivo slavil zmago. Schlierenzauer je v drugo zmogel 139,5 metra, kar je bilo dovolj za zanesljivo drugo mesto, tretji je bil z več kot 25 točkami zaostanka mladi finski zvezdnik Ville Larinto , ki je še drugič v karieri stopil na oder za zmagovalce.

V slabi vidljivosti, megla je prekrila skakalnico, se ostali trije Slovenci niso najbolje znašli in so krepko zaostali za finalom. Jure Šinkovec je zmogel 120,5 metra (40. mesto), meter krajši je bil Primož Pikl (43. mesto), medtem ko je Jurij Tepeš pristal pri skromnih 113 metrih (48. mesto). V nedeljo bo v Pragelatu na sporedu še ena tekma, nato pa se skakalci selijo v Švico.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.