Šport > Zimski športi
33 ogledov

Henklova od biatlona k ribolovu

Andrea Henkel je odlično opravila prvi nastop na SP. Žurnal24 main
Nemški biatlon izgublja še eno šampionko; za upokojitev se je odločila izvrstna Andrea Henkel.

Športno pot končuje tudi 36-letna nemška biatlonka Andrea Henkel, zadnja iz zlate generacije, ki je v karieri osvojila dva naslova olimpijske prvakinje in kar osemkrat stala na najvišji stopnički zmagovalnega odra na svetovnih prvenstvih, poroča nemška agencija dpa.

Ob biatlonu bo Henklova, ki je v karieri dosegla 22 zmag in na velikih tekmovanjih osvojila 18 kolajn, zapustila tudi Nemčijo, saj se bo preselila k partnerju, ameriškemu biatloncu Timu Burku v Lake Placid. Tam se posebej veseli ribolova oziroma muharjenja.

"Rada jem ribe in zakaj si jih ne bi nalovila sama? Zame je muharjenje cela znanost in seveda zelo zanimivo," ob tem pravi biatlonka, ki se je novega hobija naučila od partnerja. Pred tem Henklovo konec tedna čaka še nastop na finalu biatlonskega svetovnega pokala v Oslu, kjer so na sporedu sprint, zasledovanje in tekma s skupinskim startom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.