Šport > Zimski športi
35 ogledov

Hermannu Maierju ukradli ogromno napihljivo čebelo

Hermann Meier čebela Sumsi Raiffeisen naslovnica reklamno gradivo Facebook
Upokojenega velikana alpskega smučanja, Avstrijca Hermanna Maierja, so v soboto obvestili o nenavadni kraji.

Neznanci so namreč ponoči ukradli maskoto Maierjeve smučarske šole, čebelo Sumsi. Napihljiva petmetrska maskota je stala ob spodnji postaji žičnice v Pongauu, nato pa "odletela" neznano kam.

Po podatkih lokalne policije so tatovi temeljito opravili svoje delo, saj niso ukradli le pet metrov visoke in tri metre široke čebele iz umetne mase, ampak so si prilastili tudi vso pripadajočo opremo z motorjem, ki je skrbela, da je bila maskota napihnjena.

Maierjevo smučarsko šolo sicer vodi njegova družina z bratom Alexom, nekdanjim profesionalnim deskarjem, na čelu. Za avstrijske medije so potrdili, da je njihova reklamna čebela, ki je del pokroviteljske pogodbe banko Raiffeisen, doslej stala na njihovem vadbenem poligonu v Pongauu blizu Maierjevega rojstnega kraja Flachaua.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 15:46 05.januar 2014.

    Spet ne znajo prevajat , oz. prevajalec sploh ne zasleduje samega dogodka , ampak dobesedno prevaja. Umetna masa je TRDNA snov , med tem ko je PVC plastika lahko tudi tako tenka , da je tudi napihljiva, kakor tudi plastificirano ...prikaži večo platno . Gre enostavno za napihljivo reklamo iz polivinila. Pri vas zgleda, da lahko tudi Elanovo jadrnico napihnete