Šport > Zimski športi
0 ogledov

Hirscher po točke na slovensko prvenstvo

lenzerheide slalom marcel hirscher EPA
Najboljši smučar letošnje sezone Marcel Hirscher želi spomladi nabirati točke za nastop na tekmah v hitrih disciplinah v prihodnji sezoni.

Trikratni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala v alpskem smučanju, Avstrijec Marcel Hirscher, bo ugodne spomladanske snežne razmere izkoristil za trening smuka. Specialist za tehnične discipline bo v četrtek nastopil na slovenskem in hrvaškem prvenstvu v smuku v Innerkremsu, kjer bo poskušal osvojiti 80 točk Fisa za nastope v svetovnem pokalu.

25-letnik po naporni olimpijski sezoni še ni rekel zadnje, in kot kaže, ima še veliko motivacije, da že začne treninge za novo sezono. Hirscher ne skriva, da želi postati prvi smučar v zgodovini, ki bo štirikrat osvojil veliki kristalni globus, in letošnji sneg je kot nalašč za podaljšanje treninga.

"Vsi vedo, da smo dobro pripravljeni za trde, ledene proge, a v zadnjih treh sezonah je bila praktično polovica tekem na mehkem, spomladanskem snegu," je razlog za treninge razložil Hirscher. Razmere bo izkoristila tudi njegova ekipa, ki bo na mehkem snegu opravila dodatna testiranja smuči. "Zdaj je še v formi, in to moramo izkoristiti, potem pa je lahko v miru dva meseca brez snega," pa pravi njegov trener Michael Pircher in dodaja, da se bosta s svojim varovancem tako maja in junija lahko izognila iskanju ugodnih razmer na ledenikih.

Cilj Hirscherja, ki blesti predvsem v slalomu in veleslalomu, je prav tako razširitev svojega smučarskega znanja v hitrih disciplinah, kjer le sem in tja nastopi v superveleslalomu. Že lani pa je v Beaver Creeku želel nastopiti tudi v smuku, a za to ni imel dovolj točk Fisa; te bo poskušal osvojiti že ta teden. "To je pravilo za eksote in moramo se vprašati, ali to velja tudi za trikratnega zmagovalca skupnega seštevka svetovnega pokala, a tako pač je," pred nadaljevanjem treningov še pravi Pircher.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.