Šport > Zimski športi
18 ogledov

Hirscherju sporoča: Naj zmaga najboljši

felix neureuther kranjska gora slalom Reuters
Nemški alpski smučar Felix Neureuther je vesel, da je po črnem februarja na današnjem vitranšekm slalomu samega sebe prisilil do skrajnih zmožnosti in zmagal.

Neureutherja je najbolj skrbelo, kakšne bodo razmere na drugi progi, a kot pravi, so organizatorji kljub toplemu vremenu opravili odlično delo. Pohvalam se pridružujeta tudi drugo- in tretjeuvrščeni.

Neureuther se je zaradi poškodbe to sezono na smučke spravil šele oktobra, je povedal danes na novinarski konferenci, in neverjetno se mu zdi, da je v nekaj mesecih tako napredoval. Januarja je bil v življenjski formi, je dejal, nato pa se mu je tik pred olimpijskimi igrami zgodila prometna nesreča, ki je bila najtežji del njegovega življenja. V Sočiju ni mogel smučati, kot si je želel, domov se je vrnil razočaran in je težko našel motivacijo. Tudi zato je toliko bolj ponosen na današnji uspeh.

Hirscherju iztrgal rdečo majico

Nemec pred zadnjo tekmo sezone vodi v slalomskem seštevku, vendar ima pred Avstrijcem Marcelom Hirscherjem, ki je bil danes peti, le pet točk prednosti. Danes tretjeuvrščeni Norvežan Henrik Kristoffersen za Neureutherjem zaostaja za 40 točk. Nemec komaj čaka, da bo znan dobitnik malega kristalnega globusa. "Naj zmaga najboljši, kdo bo to, pa bomo še videli," je dejal nasmejani Neureuther.

henrik kristoffersen kranjska gora slalom | Avtor: EPA EPA
Čeprav obžaluje razplet na olimpijskih igrah, pravi, da mu kristalni globus več pomeni, saj predstavlja potrditev uspehov skozi celotno sezono, medtem ko zanj medalja pomeni, da si bil med najboljšimi na dan tekmovanja. A globus bi mu bil vsaj malo v tolažbo za izgubljeno olimpijsko medaljo.

Dopfer čustven, Kristoffersen razkril recept

Nemški uspeh je danes v sončnem in toplem Podkorenu dopolnil Fritz Dopfer, ki se je z drugim mestom prvič to sezono zavihtel na oder za zmagovalce. Zelo je zadovoljen, da se je ves trud le izplačal. "Za seboj imam veliko slabih rezultatov, zato stopničke sprejemam prav čustveno," je povedal Dopfer.

Šele 19-letni Kristoffersen je edini, ki je na stopničkah stal tako na sobotnem veleslalomu kot na današnjem slalomu, obakrat je bil tretji. V slalomskem seštevku je zdaj tretji in tekmecema, ki sta uvrščena pred njim, napoveduje, da jima bo poskušal odščipniti kakšno točko: "Vedno si želim več, a že stati na stopničkah je res dobro." Od sezone je že nekoliko utrujen, a ni tako hudo, je dodal. "Pravijo mi, da se ne smem pritoževati, saj sem še mlad," se je pošalil Norvežan, katerega vzornik je njegov rojak in smučarska legenda Kjetil Andre Aamodt.

Recept za uspeh je po njegovih besedah precej preprost, le trening in veliko smučanja na različnih podlagah in strminah. "Treniramo v vseh razmerah. Ali je 20 stopinj nad ničlo in dežuje, ali je minus 20, ali če sneži," je sklenil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.