Šport > Zimski športi
51 ogledov

Hiter konec za Slovenki v Falunu, zmaga Bjørgnovi

Bjorgen Bjoergen Falun Falla Norveška Švedska svetovni pokal finale sprint EPA
Bronasta Vesna Fabjan je skupaj s Katjo Višnar zaključek letošnje sezone v Falunu začela s hitrim izpadom v četrtfinalu sprinta. Zmaga Norvežanki Marit Bjørgen.

Katja Višnar je nastopila v močni prvi četrtfinalni skupini in z zaostankom 6,5 sekunde za najhitrejšo Norvežanko Ingvild Flugstad Østberg hitro izpadla. Vesna Fabjan je nastop v polfinalu prve zaključne tekme v Falunu iskala v zadnji, peti skupini, kjer je prav tako preveč zaostala (+5,02 sekunde), da bi vsaj kot srečna poraženka napredovala.

Fabjanova, ki je bila v kvalifikacijah 28., je v svoji skupini osvojila peto mesto (skupno je bila 25.), Višnarjeva, 20. iz kvalifikacij, pa šesto (27.). Na koncu je slavila Norvežanka Marit Bjørgen, v moški konkurenci pa Šved Teodor Peterson, ki sta dobila zadnji sprint v klasični tehniki za svetovni pokal v letošnji sezoni. 

Sprinterski seštevek Randallovi

Za norveško zvezdnico je končala še druga Norvežanka v finalu Flugstad Østbergova, sicer najhitrejša v kvalifikacijah, tretja je bila Švedinja Stina Nilsson. Sprinterski seštevek je osvojila Američanka Kikkan Randall, ki je bila danes četrta. Dve tekmi pred koncem svetovnega pokala je v vodstvu še vedno Norvežanka Therese Johaug, ki pa ima le še tri točke prednosti pred Bjørgnovo.

"Ni šlo po mojih željah. Malo zgodaj je za analize, ampak počutila sem se v redu. Na ogrevanju je bil oprijem smuči dober, ko sem startala, smučem nisem mogla zaupati. Nekaj ni bilo v redu, poizkušala sem ujeti tekmice, a sem izgubljala na vzponu. Nisem zadovoljna. Verjamem, da sta serviserja naredila kar sta lahko, čeprav sta dva serviserja veliko premalo, kar bi morali imeti na tekmi za svetovni pokal," je povedala Višnarjeva, ki je sprinterski seštevek končala na šestem mestu, Fabjanova pa na 11.

Želi si koraka naprej

"Nekako si vedno želim koraka naprej v klasiki. Ko mislim, da kakšno stvar odpravim, se drugje pojavi nova težava. Danes je bil najtežji del start, klanec in prehod sem imela dovolj moči ... Vsakič se pokažejo pomanjkljivosti. To je dobra šola, da vem, na čem delati v prihodnosti. Rezultat ni blesteč," je misli strnila Fabjanova.

Za Petersonom sta končala preostala švedska finalista, Emil Jönsson na drugem in Calle Halfvarsson na tretjem mestu. Skupni zmagovalec seštevka v sprintu je postal Norvežan Ola Vigen Hattestad. Pred tekmo v Falunu je imel pred rojakom Eirikom Brandsdalom 41 točk prednosti, vendar je Hattestad po diskvalifikaciji ostal brez uvrstitve. Brandsdal bi za skupno zmago moral končati na odru za zmagovalce, vendar so mu je to preprečila švedska trojka.

Falun, finale svetovnega pokala, sprint (klasično/Ž), rezultati:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.