Šport > Zimski športi
5003 ogledov

Hrgota ostaja doma, spremembe v ženski ekipi

maja vtič Epa
Slovenske smučarske skakalke v petek čaka preizkušnja v Ramsauu.

Trener Zoran Zupančič bo namesto Jerneje Brecl in Nike Prevc priložnost ponudil Katri Komar in Maji Vtič. Trener moške ekipe Robert Hrgota bo ta konec tedna ostal doma, vlogo glavnega trenerja na tekmi svetovnega pokala v Engelbergu bo opravljal njegov pomočnik Gašper Vodan.

Pri Smučarski zvezi Slovenije so zapisali, da bo Zupančič v Ramsau znova odpeljal šest skakalk, prvič v sezoni pa bo opravil dve spremembi v ekipi. Na treningu bosta doma ostali Jerneja Brecl in Nika Prevc, priložnost pa bosta dobili Katra Komar, ki je nazadnje med elito skakala ob koncu lanske sezone ter izkušena Maja Vtič, ki se na tekme najvišje ravni vrača po dobrih dveh letih, ko je zadnjič nastopila na tekmi svetovnega pokala v Lillehammerju oziroma po kvalifikacijah na Ljubnem letos januarja.

Do spremembe bo prišlo tudi v moški reprezentanci, a ne med tekmovalci. Po vnaprej dogovorjenem scenariju bo v Engelbergu vlogo glavnega trenerja namesto Hrgote opravljal njegov najtesnejši pomočnik Vodan. Tekmi v Engelbergu bosta tradicionalno zadnji pred prvim vrhuncem sezone - novoletno turnejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.