Šport > Zimski športi
7 ogledov

Hud padec Fenningerjeve na treningu

anna fenninger EPA
Zmagovalka lanskega velikega globusa alpskega smučanja Anna Fenninger je na treningu v Söldnu hudo padla. Sezono končala, še preden se je sploh začela.

Avstrijska smučarka Anna Fenninger je na treningu pred prvo tekmo sezone v Söldnu hudo padla. Zaradi bolečin v levem kolenu so jo s helikopterjem prepeljali v privatno kliniko Hochrum v Innsbrucku.

Prvi pregledi so pokazali, da si je strgala križno in stransko vez v desnem kolenu, kar pomeni, da je zanjo izgubljena sezona, ki se sicer začenja v soboto. 

Po poročanju avstrijskih medijev bodo avstrijsko smučarko že danes operirali v Innsbrucku.

Fenningerjeva je že septembra tožila zaradi bolečin v kolenu, a je pretekli teden trenirala na snegu brez težav. "Verjamem, da bom lahko nastopila na tekmi v Söldnu. Dva tedna sem bila doma, trenirala kondicijo in nisem imela bolečin," je Fenningerjeva rekla še pred nekaj dnevi.

Namesto Štuhčeve Ferkova

Na prvi tekmi letošnje sezone svetovnega pokala alpskega smučanja bodo na veleslalomu za Slovenijo nastopile Katarina Lavtar, Ana Drev, Tina Robnik in Maruša Ferk. Ferkova se je za nastop kvalificirala v internih kvalifikacijah, na katerih je bila hitrejša od Ilke Štuhec.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.