Šport > Zimski športi
31 ogledov

Ilka ostala brez smuka

Ilka Štuhec Anže Petkovšek
Vreme je dobilo novo bitko v večnem boju z organizatorji športnih tekmovanj na prostem.

V Zauchenseeju so danes želeli pod streho spraviti uradni trening smuka pred sobotno smukaško preizkušnjo svetovnega pokala alpskih smučark. A ni šlo. Po dveh prestavitvah so se odločili, da bodo današnji trening odpovedali.

Mednarodna smučarska zveza je sporočila, da je bilo na progi preveč novozapadlega snega, da bi ga lahko delavci pravočasno odstranili in pripravili progo za tekmovanje. Vprašanje je tudi, ali bodo lahko progo sploh pripravili, glede na to, da napoved ni obetavna. Prvi trening ženskega smuka v Altenmarkt-Zauchenseeju je bil zaradi snežnih padavin čez noč odpovedan, tudi drugi trening so odpovedali, o sobotnem sporedu pa bodo še sporočili.

Smuk na tem avstrijskem prizorišču je tako pod velikim vprašajem. Pred smukom je po pravilih nujno izpeljati vsaj en trening, za nedeljo je bila sicer na sporedu kombinacija slaloma in superveleslaloma. V Avstriji so tudi tri Slovenke Ilka Štuhec, Maruša Ferk in Vanja Brodnik. Trening naj bi se začel ob 10. uri. Začetek so nato najprej prestavili za pol ure. Tudi prestavitev na 13. uro ni pomagala.

Prve tri smuke je dobila Štuhčeva, ki ima v seštevku te discipline poln izkupiček 300 točk ter 138 točk naskoka pred najbližjo zasledovalko Italijanko Sofio Goggio. Štuhčeva je zmagala tudi na prvi kombinaciji v sezoni.

Vrnitev v belo karavano sta za konec tedna napovedali Američanki Lindsey Vonn in Julia Mancuso, obe sta bili na startu petkovega treninga. Trening pa je izpustila povratnica po poškodbi Avstrijka Anna Veith, bolj znana z dekliškim priimkom Fenninger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.