Šport > Zimski športi
98 ogledov

Ilka po treningu: "Sneg je noro dober"

Ilka Štuhec Aspen EPA
Po prvem stiku s snegom na prizorišču finala svetovnega pokala v alpskem smučanju je glavna slovenska adutinja zadovoljna zapuščala progo.

V Aspnu so smučarke v ponedeljek opravile prvi trening smuka. V torek je na sporedu še drugi, na sredini tekmi pa bo Ilka Štuhec bržkone potrdila, da je najboljša smukačica letošnje sezone.

V boju za mali smukaški kristalni globus ima Slovenka velikih 97 točk prednosti pred Sofio Goggio, tako da bi ji tudi ob zmagi Italijanke za skupno zmago zadostovalo 15. mesto. Skratka, Ilka ima vse v svojih rokah.

"Pot do sem v zadnjih tednih je bila zelo naporna. Let iz Švice v Korejo, nato Squaw Valley in sedaj Aspen, tako da je bilo res noro naporno. Kljub temu smo uspeli zadržati ritem in raven smučanja, treningov ter počitka," je po prihodu na zadnje prizorišče letošnje sezone povedala Štuhčeva.

"Moram reči, da mi je proga super, res je odlična in sneg je zaenkrat noro dober. Zato se že veselim tekem v sredo in četrtek, pa tudi naprej za vikend. Pristop ne bo nič drugačen, kot je bil skozi celotno sezono - dati vse od sebe, smučati najbolje kar se da in videli bomo, kaj nam to prinese," je pričakovanja strnila Mariborčanka.

Štuhčeva je prva favoritinja tudi za osvojitev superveleslalomskega globusa, na četrtkovi tekmi bo pred Tino Weirather iz Liechtensteina branila 15 točk prednosti.

Ilka Štuhec Aspen | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 17:15 14.marec 2017.

    Važno je, da se ne poškoduje, da ne pade.Uspeh potem pride, če so ostali pogoji dobri.Želim ji dobro vožnjo.Mogoče zmago, čeprav je ne potrebuje.