Šport > Zimski športi
23 ogledov

Ilka po zmagi: "Samo vrgla sem se dol"

Ilka Štuhec superveleslalom Cortina d'Ampezzo EPA
Ilka Štuhec po svoji premierni zmagi na superveleslalomu ni skrivala navdušenja.

Po tem, ko je zmagala še v tretji disciplini v tej sezoni, po treh zmagah na smukih in zmagi v kombinaciji, je bila Ilka Štuhec zelo zadovoljna, čeprav je morala kar nekaj časa preživeti v boksu za vodilno. 

"Je bilo fantastično, ni samo izgledalo tako, pogoji so bili zelo, zelo dobri. Včeraj na izbiri startnih številk sem si rekla, v redu, bom vzela enko, dobro pogledam progo in se vržem dol, pa bo kar bo. V superveleslalomu je problem ker imaš malo manj informacij s proge, a sem si dobro zamislila, kako bom odpeljala in res sem uživala."

Za tem je odgovorila na vprašanje, kako se je počutila ob čakanju na mestu vodilne: "Vsakič, ko je bila kakšna dobro na poti, me je malo stiskalo. Bila sem nervozna, a sem vedela, da sem svoje naredila in to zelo dobro, morala sem samo počakati na razplet tekme." O občutkih na najvišji stopnički in poslušanju slovenske državne himne Zdravljice pa je še dodala: "Super sem se počutila. Ponosna sem nase, saj mi prejšnji vikend v Garmischu ni šlo. Smučala sem daleč od tega, kar znam. Vesela sem, da sem do tega tedna uspela urediti stvari in smučati tako kot znam."

Naredila, kar je bilo potrebno

26-letna Mariborčanka tako dobre sezone še ni imela nikoli poprej, postaja pa tudi zelo vsestranska smučarka, saj je zmagam v hitrih disciplinah dodala še prve osvojene slalomske in veleslalomske točke.

Trener Štuhčeve Grega Koštomaj je bil po tekmi navdušen: "Zgodba se nadaljuje. To je bil zopet en pozitiven pristop, bila je sproščena, pogoji so bili odlični. Uživala je in se držala dogovorjenega, naredila je to, kar je bilo potrebno. Smučanje je bilo odlično in rezultat tako ne more izostati. Neugodno je, ko s številko 1 dolgo čakaš na razplet tekme. Nekatere so bile še malo hitrejše, Lara Gut je imela smolo, saj je res dobro smučala. A to je šport, za to, da si najboljši, včasih potrebuješ tudi kanček sreče. Danes je bil na naši strani. Res iskrene čestitke Ilki za vrhunsko smučanje. Presrečen sem za to, kar ji uspeva."

Komentarjev 1