Šport > Zimski športi
1056 ogledov

Ilka predstavila novega trenerja

Ilka Štuhec Saša Despot
Najboljša slovenska smučarka Ilka Štuhec se v naslednjo sezono podaja z novo ekipo.

Ilka Štuhec se je po koncu sezone 2018/2019 odločila za zamenjavo velikega dela svoje ekipe. Sklenila je sodelovanje s trenerjem Grego Koštomajem in kineziologinjo Anjo Šešum. 

Ilko bo v novi sezoni vodil švicarski trener Stefan Abplanalp, ki se bo pridružil kondicijskemu trenerju Janezu Grilu in fizioterapevtu Davidu Kukovcu. Del ekipe ostajata Ilkina mama Darja Črnko in serviser Aleš Sopotnik. 

Abplanalp je v preteklosti že skrbel za ameriški zvezdnici smučarskega športa Lindsey Vonn, Julio Mancuso, Švicarko Dominique Gisin in Norvežanko Ragnhild Mowinckel.

Grega Koštomaj bo v prihodnji sezoni sodeloval s slovensko moško smukaško ekipo, Šešumova pa bo skrbela za pripravo avstrijskih smukačic. 

Ilka: "Super sem"

Ilka Štuhec se dobrih 100 dni po poškodbi kolena v Crans Montani že pripravlja na novo šampionsko vrnitev v karavano svetovnega pokala. Pri tem ji bosta pomagata tako Gril kot David Kukovec, ki bo med sezono, tudi kot nadzornik kondicijskega dela, potoval s smučarsko karavano.

"Imela sem nekaj časa, da vse skupaj temeljito premislim in se srečam z vsakim posebej. Pomembno je, da se razumemo in se lahko skupaj začutimo, da lahko potem skupaj funkcioniramo," je uvodoma ob predstavitvi dejala dvakratna svetovna smukaška prvakinja, ki se bo z novim trenerjem pogovarjala v nemščini in angleščini.

"Super sem, treniram normalno. Vesela sem, da treniram z novimi pristopom. Še vedno se vse skupaj čuti kot igra, vsak dan najdem nek nov izziv oziroma mi ga najde Jani (Gril)," je še dodala.

Ilki ni mogel reči ne

Abplanalp je dejal, da je lani po 17 letih dela začel delati z ekipo U16 in je v vlogi športnega direktorja začel uživati. Še pomladi, ko so ga vprašali, ali se bo vrnil v svetovni pokal, je odgovoril, da ne. A, ko je poklicala Ilka, je dobil ponudbo, ki ji ni mogel reči ne.  

Cilj v prihajajoči sezoni je delati na tem, da Ilka varno prečka ciljno črto in da bo bolj uravnotežena, ko bo smučala na meji. Priprave tečejo po načrtu, poškodba pa je pozabljena. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.