Šport > Zimski športi
30 ogledov

Ilka Sloveniji priborila dodatno mesto

Štuhec smuk trening Lake Louise alpsko smučanje svetovni pokal Reuters
Dobri rezultati Tine Maze in Ilke Štuhec na turneji po Severni Ameriki so se obrestovali, saj je ženska reprezentanca pridobila še eno štartno mesto v veleslalomu.



Glavni trener ženskih ekip Andej Možina je imel kar nekaj razlogov za dobro voljo na novinarski konferenci alpskih smučarjev. Tina Maze je pokazala naraščujočo dobro formo, kar nekoliko pa je z odličnimi rezultati presenetila tudi Ilka Štuhec, ki trenutno zaseda štirinajsto mesto v skupnem seštevku s 112 točkami in šesto v superveleslalomskem seštevku.

Najbolj razveseljujoče je bilo četrto mesto Štuhčeve na superveleslalomu v Beaver Creeku, kar je bila najboljša slovenska uvrstitev na turneji onkraj luže. Obrestovali pa so se tudi njeni dobri nastopi v veleslalomu, saj bo Slovenija po zaslugi nje in Tine Maze na anslednji preizkušnji na štartu imela štiri predstavnice. 

To se bo poznalo že na tekmi konec tedna v St. Moritzu, kjer se bodo po smučini veleslalomske proge spustile Tina Maze, ilka Štuhec, Katarina Lavtar in Ana Drev. Na superveleslalomsi preizkušnji pa bodo slovenske barve zastopale Tina Maze, Ilka Štuhec in Vanja Brodnik.

Kosija čaka kazen

Šporn smuk Beaver Creek alpsko smučanje trening svetovni pokal | Avtor: Reuters Reuters
Nekoliko manj zadovoljni so lahko v moškem delu reprezentance, saj so vsi skupaj letos le enkrat
osvojili točke. Slovensko čast je vsaj nekoliko rešil Andrej Šporn, ki je bil 20. v enem izmed smukov. Trener moške ekipe za hitre discipline Tadej Platovšek zato ni mogel biti povsem zadovoljen.

"Zadovoljni smo s treningi, dobro smo delali, mogoče predobro, malo manj smo zadovoljni z rezultati, zlasti v smuku smo pričakovali kakšno točko več. Pričakujemo, da se bo nam zaradi dobrega dela odprlo v Evropi in da bo ženski del ekipe lahko potem nam čestital," je dejal po čestitki ženskemu delu ekipe.

Klemen Kosi je z 22 leti najmlajši član ekipe, ki je onkraj Atlantika nabral nekaj prepotrebnih izkušenj, a z izidi ni bil povsem zadovoljen. Kmalu bi znal biti še malce manj zadovoljen, saj je že drugič zamudil na novinarsko konferenco za kar mu je tiskovni predstavnik Smučarske zveze Slovenije Tomi Trbovc "obljubil" kazen. 

Komentarjev 2
  • markus 18:30 11.december 2013.

    Pa če se sklicujem na izjavo moškega dela, da so morda predobro delali... Nikoli ni predobro. Če bi delali toliko, kot pravijo, bi rezultati morali biti pri vrhu, ne da niti točk ne osvojijo.

  • markus 18:07 11.december 2013.

    Najboljšo uvrstitev drži Tina Maze, saj je bila na prvem slalomu te sezone tretja.