Šport > Zimski športi
100 ogledov

Ilka Štuhec: Brez mame mi ne bi uspelo

Ilka Štuhec SP St. Moritz smuk podelitev medalj EPA
"Občutki so še vedno neverjetni," dan po osvojitvi naslova svetovne prvakinje v smuku pravi Ilka Štuhec.

Ilka Štuhec je včeraj postala svetovna prvakinja v smuku. "Občutki danes, en dan po vsem skupaj, so še vedno neverjetni. Ne zavedam se še točno, kaj se je zgodilo. Da sem v bistvu svetovna prvakinja v smuku, čisto zares. Skratka neverjetno. Včeraj je bil preostanek dneva, po minuti in 33 sekundah vožnje, resnično kaotičen, zaseden in poln vsega dobrega. Na koncu dneva smo vendar našli nekaj časa in proslavili velik uspeh," je dan po zmagoviti vožnji dejala Mariborčanka.

"Je pa tudi dejstvo, da mi brez moje ekipe niti slučajno ne bi uspelo. Še več, realno ne bi mogla niti sanjati o tem, da postanem svetovna prvakinja. Tako da mislim, da gre največja zahvala njim trem – Anji, Gregi in še posebaj mami," je Štuhčeva ob svojem dosežku izpostavila pomoč trenerja Grege Koštomaja, kineziologinje Anja Šešum in mame Darje Črnko, ki skrbi za servis smuči.

Ilka Štuhec je sicer osvojila svojo prvo zlato kolajno na članskem svetovnem prvenstvu in potrdila svojo prevlado v tej sezoni v najhitrejši disciplini. V tem tednu bo 26-letnica nastopila tudi v veleslalomu in slalomu, ki sta disciplini, ki smučarke še čakata na svetovnem prvenstvu.

 
Komentarjev 1
  • Lavdan 19:17 13.februar 2017.

    Zaradi punce ki je premagala Vonnovo bodo Američani pogruntali od kje prihajajo zmagovalke. Bravo Ilka.