Šport > Zimski športi
24 ogledov

Ilka Štuhec: Če bi bilo idealno ...

Štuhec superveleslalom Jeongseon EPA
Po še drugem tretjem mestu v dveh dneh na prizorišču prihodnjih olimpijskih iger je bila najboljša slovenska smučarka zadovoljna z opravljenim.

Na smučišču v Jeongseonu je Ilka Štuhec tako na sobotnem smuku kot na nedeljskem superveleslalomu osvojila tretje mesto, obakrat sta jo prehiteli le Italijanka Sofia Goggia in Američanka Lindsey Vonn.

Štajerka je že osvojila mali kristalni globus v kombinaciji, v smuku ima pred zadnjo tekmo sezone 97 točk naskoka pred Goggio, po uvrstitvi na stopničke v Jeongseonu pa je skočila še na vrh superveleslalomskega seštevka, pred finalom v Aspnu ima pred Tino Weirather iz Liechtensteina 15 točk naskoka.

Štuhčeva je bila v nedeljo zadovoljna predvsem s srednjim in spodnjim delom proge, zgoraj je bila še malce zadržana, kar ji je najbrž odneslo zmago.

"Zelo dobro je bilo vsekakor. Če bi bilo idealno, bi pa verjetno zmagala," je po zmagi za STA hudomušno dejala Mariborčanka. "Začela sem malo bolj tipajoče, nisem že takoj od starta na polno napadala. Dalje dol pa sem. Generalno gledano, sem zadovoljna s tem, kar sem pokazala danes. Sonca je bilo malo manj. Neki oblaki so se vozili sem pa tja, ampak ravno tako se je v redu videlo, sneg je bil super. Na ogledu je bilo videti, kot da bo ledeno, ampak je bil zelo v redu oprijem in se je dalo čisto super smučati," je dodala Štuhčeva.

Pazijo na nivo sproščenosti

Trener Štuhčeve Grega Koštomaj je pozitivno ocenil nastop svoje varovanke: "Kot je dejala, je morda malo premalo napadala v prvem delu. Potem se je zbudila in začela napadati na polno. To je verjetno tista razlika, ki je nastala do drugega vmesnega časa in tam je iskati rezervo za še boljši rezultat danes. Vemo, da Ilka dobro smuča. Poskušamo ohranjati nivo sproščenosti in predvsem, da je pred tekmami dovolj spočita, da lahko da svoj maksimum. Je pa veselje, da se je s progami, ki bodo drugo leto gostile olimpijado, tako spoprijateljila, se našla in pokazala dobre vožnje."

Vonn Goggia Štuhec superveleslalom Jeongseon | Avtor: EPA EPA
Druga Slovenka na tekmi Maruša Ferk je zasedla 38. mesto: "Proga je bila v precej dobrem stanju, spodaj je mogoče spet malenkost popustila. Do četrtega vmesnega časa sem po svojem občutku smučala v redu, mogoče sem malo premalo napadala. Morda bi morala biti bolj odločna in iskati čim več hitrosti. Vem, da sem na pravi poti. Za drugo leto vem, kaj je treba delati. Na tem bom poskušala graditi, da mi bo lažje tudi zaradi štartne številke, da bom posledično bolje pripravljena, da bom znala bolje oceniti situacijo in bolj napadati."

Do konca sezone je na vrsti še šest posamičnih tekem, od tega superveleslalom, smuk ter po dva slaloma in veleslaloma. Vse tekme bodo v ZDA. Najprej prihodnji petek in soboto slalom ter veleslalom v Squaw Valleyju, ostale preizkušnje pa bodo v Aspnu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.