Šport > Zimski športi
37 ogledov

Ilka Štuhec po napaki ostala brez odličja

Ilka Štuhec SVSL St. Moritz
1/7
EPA
Na uvodni tekmi letošnjega SP so se alpske smučarke merile v superveleslalomu. Ilka Štuhec ni krojila vrha lestvice, zasedla je 11. mesto.

Nova svetovna prvakinja v superveleslalomu je postala Avstrijka Nicole Schmidhofer. Drugo mesto je osvojila Tina Weirather iz Liechtensteina (+0,33), tretje pa Švicarka Lara Gut (+0.36).

Ilka Štuhec je po dobrem zgornjem delu naredila napako in končala izven prve deseterice na 11. mestu. Maruša Ferk se je zvrstila pri repu razpredelnice (+3,35).

Ilka začela dobro, nato pa ...

Kot prvi dve sta se strmini spustili Italijanki Elena Curtoni in Francesca Marsaglia, slednja je precej zaostala za svojo rojakinjo. Enako usodo je delila še ena Italijanka Sofia Goggia. Vse predhodnice je prehitela Tina Weirather iz Liechtensteina.

Za Weiratherjevo je zaostala tudi prva domača adutinja Lara Gut, za smučarko iz Liechtensteina je bila počasnejša za pičle tri stotinke. A kmalu je prišla v cilj nova vodilna, najhitrejši čas je namreč s številko osem postavila Avstrijka Nicole Schmidhofer.

Schmidhoferjeva je ostala na vrhu tudi po nastopu Ilke Štuhec, Štajerka je po odličnem zgornjem delu sredi proge storila napako in precej zaostala za Avstrijko (+1,04). Za Slovenko je bil usoden val v desnem zavoju, iz katerega jo je odneslo iz idealne linije.

Lindsey Vonn je s številko 11 po slabših vmesnih časih storila napako na istem mestu kot Štuhčeva in odstopila. Priložnost za medaljo je zapravila tudi Viktoria Rebensburg, po slabšem spodnjem delu je za vodilno zaostala za več kot pol sekunde.

Ko so daleč od vrha ostale tudi braniteljica naslova Avstrijka Anna Veith (odstop), Francozinja Tessa Worley in Italijanka Federica Brignone, se je Schmidhoferjeva lahko začela veseliti naslova svetovne prvakinje.

SP v alpskem smučanju, SVSL (Ž), izidi:

1. Nicole Schmidhofer (Avt) 1:21,34

2. Tina Weirather (Lie) +0,33
3. Lara Gut (Švi) +0,36
4. Viktoria Rebensburg (Nem) +0,53
5. Elena Curtoni (Ita) +0,55
6. Ragnhild Mowinckel (Nor) +0,69
7. Stephanie Venier (Avt)  +0,77
8. Federica Brignone (Ita) +0,84 
  . Tessa Worley (Fra) +0,84
10. Sofia Goggia (Ita) +0,91

...

11. Ilka Štuhec (Slo) +1,04
30. Maruša Ferk (Slo) +3,35

...

 
Komentarjev 1
  • Avatar skeptik
    skeptik 12:20 07.februar 2017.

    Danes žal ni šlo..... Gremo naprej!!!