Šport > Zimski športi
18 ogledov

''Imam veliko željo, da to popravim''

Tina Maze veleslalom zlata lisica maribor Saša Despot
Tina Maze bo na nedeljskem slalomu, s katerim se bo na mariborskem Pohorju sklenila 51. Zlata lisica, nastopila s številko štiri.

Slovenske barve bodo branile še Katarina Lavtar (35), Ana Bucik (51), Saša Brezovšek (59), Tina Robnik (61) in Eli Plut (63). "Na veleslalomu se je zgodilo, kar se je zgodilo. Imam pa veliko željo, da to popravim," je Mazejeva na osrednjem mariborskem trgu Leona Štuklja navdušila približno 2500 ljudi, ki jih tudi današnji odstop Črnjanke ni odvrnil od obiska.

Slalom bo sicer začela Švedinja Frida Hansdotter, vodilna slalomistka svetovnega pokala. Pred Američanko Mikaelo Shiffrin, olimpijsko in svetovno prvakinjo, bo nastopila še Avstrijka Nicole Hosp. Po šestih slalomih sezone je Mazejeva v pokalu tretja.

"Vremenska napoved ni najboljša, saj naj bi deževalo. Želeli bi si, da bi bilo tako lepo kot danes. Upamo, da ne bo močno deževalo, najslabša možnost pa je močno deževje ali celo dež s snegom. Če bo snežilo, se bodo mokre snežinke lepile na očala in tekmovalke ne bodo dobro videle. Slaba vidljivost pa bi lahko ogrozila izvedbo tekmovanja," je napovedal vodja tekmovanja Gorazd Bedrač, ki bo v nedeljo sklenil opravljanje te funkcije na Zlati lisici.

Na večernem sestanku z vodji ekip je za to delo prejel dolg aplavz, drugi pa je bil namenjen tudi njegovi celotni ekipi za utrditev proge, ki je po besedah vodje ženskega dela svetovnega pokala Atleja Skaardala vsem tekmovalkam v veleslalomu nudila enakovredne pogoje za nastop, čeprav je bilo vreme zelo toplo.

"Sama proga v nedeljo ne bo predstavljala težave, ker je tako dobro utrjena, da ji tudi deževje ne more do živega. Če bo deževalo, bomo snežno podlago gostovo utrdili s soljo, da preprečimo taljenje snega," je sklenil Bedrač.

Komentarjev 9
  • zdrej 11:42 22.februar 2015.

    A ni to problem večine uspešnih, strogo usmerjenih ljudi (igralci, športniki, direktorji, ....)?Vso energijo usmerijo na določeno področje, na drugih pa so totalna beda. Pojavljajo se lastnosi kot so egoizem, vase zaglednost. To jim dejansko pomaga k uspešnosti, ker ...prikaži več se ne ozirajo na druge ampak dajejo maxim maximuma v to kar delajo. Lastnosti nam pač niso všeč, rezultati pa govorijo drugo zgodbo.

  • zdrej 11:38 22.februar 2015.

    Dragi kavčarji, Tina je včeraj, ko ste greli svoje riti v kavču, skoraj takoj po tekmi šla na trening. In ni mi jasno, katera teleta želijo svoji uspešni predstavnici, da ne uspe. Po vsej verjetnosti športa razen iz kavča od ...prikaži več blizu niti videl nisi, kaj da bi še v čeme koli tekmoval in dosegel kakšen boljši rezultat.

  • lannina 09:37 22.februar 2015.

    osebnostno težka je maze veliko bolj od massija