Slovenija
69 ogledov

In kje ste bili danes?

Miro Cerar Anže Petkovšek
Tudi slalomistke bi potrebovale podporo.

Tekmo svetovnega pokala alpskih smučark v Mariboru si je včeraj ogledal tudi slovenski politični vrh na čelu s predsednikom Borutom Pahorjem, ki je s svojo veliko zastavo med gledalci vztrajal do konca, kar so v Mariboru že vajeni, saj je predsednik velik ljubitelj športa.

No, letos je prišel tudi premier Miro Cerar, skupaj z ministrico za znanost, izobraževanje in šport Majo Makovec Brenčič. Med gledalci smo opazili ministra za infrastrukturo Petra Gašperčiča, vsi omenjeni, pa še kdo verjetno, pa so se veseli in zadovoljni poslavljali od Tine Maze, nastavljali fotografom, hvalili slovenski smučarski šport, skratka, oh in sploh. Danes? Nihče.

Borut Pahor, zlata lisica | Avtor: Facebook Facebook
"Po informacijah našega protokola, danes ni najavljen noben politik," nam je dejal generalni sekretar OK Zlata Lisica Srečko Vilar, ki je na vprašanje, če mogoče kdo pride vsaj na podelitev, saj bo mogoče takrat bolj toplo in bo prenehalo snežiti, odgovoril: "Kolikor jaz vem, ne."

Kljub odsotnosti pomembnežev, "vipovcev", večina od njih se tako in tako zadržuje v Vip šotoru, je bilo na tribuni zelo živahno. Kot nam je povedala danes odlična Slovenka Ana Bucik, je tako rekoč cela desna tribuna njena, in to je to. "Glejte, se bomo že morale bolj izkazati, da bodo politiki prišli pogledat tudi nas, sicer pa se s tem sploh ne obremenjujem," je dejala simpatična mladenka, ki sploh vedela ni za včerajšnji obisk slovenskega političnega vrha. "Glejte, meni so pomembni navijači, ki so me res dvignili," je dejala specialistka za slalom, ki je danes v Mariboru, s sedmim mestom dosegla rezultat kariere.

Na Zlati lisici se častna pokrovitelja izmenjujeta, lani je bil to predsednik republike, letos predsednik vlade, so nam povedali organizatorji in pojasnili, da sta se v preteklosti predsednikov in premierjev urad nekako dogovorila, kdo se bo odzval na njihovo povabilo. Občajno so si dneve razdelili, en dan se je prišel pokazati predsednik, drugi premier in obratno.

Včeraj sta prišla oba, čeprav tokrat res nekoliko razumljiveje, saj se je poslovila najboljša slovenska smučarka vseh časov Tina Maze. Vendar bi pričakovali koga tudi danes, nekoga, ki bi pohvalil in zaploskal našim mladim slalomistkam, ki so prihodnost slovenskega smučarskega športa.

Ana Bucik, Zlata lisica | Avtor: EPA EPA

 

vanda.levstik@zurnal24.si

Komentarjev 19
  • Boris Odreitz 23:47 09.januar 2017.

    ni škoda šusa tak šus bi rešil mnoge slovence a slej ko prej bo prišel pod strelski vod to je hud zločinec !

  • Boris Odreitz 23:45 09.januar 2017.

    ker se boji vsak trenutek ga lahko kdo okoka !

  • Boris Odreitz 23:44 09.januar 2017.

    tebe je očitno naredil oče Pig pa mama fast