Šport > Zimski športi
19 ogledov

Innerhofer po opravičilu brez kazni

Innerhofer smuk Wengen alpsko smučanje svetovni pokal smučla lovljenje ulovil EPA
Mednarodna smučarska zveza (Fis) je sporočila, da ne bo sprožila postopka proti italijanskemu alpskemu smučarju Christofu Innerhoferju. Ta se je po četrtkovem treningu smuka ostro odzval na odločitev vodstva tekmovanja, ki ga je potisnilo na konec startne liste za sobotni smuk, po dnevu premisleka pa se je danes opravičil za svoje ravnanje.

Innerhofer je po padcu na treningu kljub prepovedi nadaljeval vožnjo in prišel v cilj; vodstvo tekmovanja ga je zato denarno kaznovalo z 800 evri globe in ga na premaknilo na rep startne liste, smuk bo začel s številko 46. Južni Tirolec je po tej odločitvi ostro kritiziral vodstvo tekmovanja in ga med drugim označil za "predrzneže in lažnivce".

Na sestanku vodij ekip pa se je danes tretji s superveleslalomske tekme opravičil. "Naredil sem napako, bil sem preveč vroč in čustva so me premagala," je dejal smučar. Za Italijana se je zavzel tudi direktor tekmovanj Günter Hujara, ki je pred opravičilom menil, da bi lahko bila kazen zaradi takšnega obnašanja precej ostra, zdaj pa bodo pri krovni smučarski organizaciji nekoliko zamižali na eno oko in ne bodo uvedli postopka. V najslabšem primeru bi lahko Innerhoferju celo odvzeli licenco.

Innerhofer bi sicer glede na svoj položaj na svetovni lestvici v smuku lahko izbiral startno številk med najboljšimi (od 16 do 22).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.