Šport > Zimski športi
13271 ogledov

Iskalna akcija se je končala s tragično najdbo

Profimedia Fotografija je simbolična.
Norveška policija je po vsej verjetnosti našla truplo pogrešanega biatlonca. Za uradno potrditev bo potrebno počakati na rezultate obdukcije.

Norveški policisti iz olimpijskega Lillehammerja so po večmesečni iskalni akciji našli truplo neznanega moškega, ki po opisu ustreza pogrešanemu 22-letnemu biatloncu Eivindu Sporalandu.

Nekdanji norveški mladinski podprvak je 19. marca izginil brez sledi. Identiteto trupla bodo poskušali potrditi z obdukcijo. Policisti so se ravnali po namigu pohodnika, ki je med potepom v bližini Balbergkampna opazil nekaj modrega.

"Policisti so našli mrtvega moškega, ki je bil oblečen v modro jakno in rdeče čevlje. V tem trenutku še ne moremo z gotovostjo trditi, da gre za Eivinda Sporalanda, vendar imamo vse razloge, da verjamemo, da je to on," je za norveški Dagbladet povedal tiskovni predstavnik policije.

 | Avtor: Instagram Instagram

Nadobudni biatlonec je bil pogrešan od 19. marca, ko se je za njim izgubila vsaka sled. Policija je v Lillehammerju locirala njegov avto in ostalo imetje, medtem ko je bil športnik pogrešan več kot dva meseca. V državi je stekla obširna iskalna akcija, v katero so se vključili tudi Sporalandovi kolegi in njegov trener Aasmund Steien.

Policija primera za zdaj ne obravnava kot kaznivo dejanje, saj sumijo, da je bila za 22-letnika usodna nesreča. Norveški mediji so sicer nekaj dni po izginotju poročali, da so mladeniča pestile duševne težave.

Eivind Sporaland je bil obetavni norveški biatlonec, ki je največji uspeh dosegel leta 2021 z drugim mestom na mladinskem državnem prvenstvu.

Komentarjev 2
  • Dragonja 16:53 05.junij 2023.

    Boljše,da bi namesto njega našli vojnega hujskača Stoltenberga.