Šport > Zimski športi
59 ogledov

Izjemna serija slovenskega skakalca

Bor Pavlovčič EPA
Slovenski smučarski skakalec Bor Pavlovčič se je v vetrovnem Iron Mountainu veselil novih stopničk na tekmah celinskega pokala. V skupnem seštevku vodi Nejc Dežman.

Prireditelji tekem celinskega pokala v zvezni državi Michigan so se zaradi težkih vetrovnih razmer v enem dnevu izpeljali dve tekmi. Najboljši slovenski orel je bil Bor Pavlovčič, ki se je tudi onkraj Atlantika še tretjič na zadnjih štirih preizkušnjah zavhitel na zmagovalni oder. Na drugi tekmi v Iron Mountainu je zaostal le za Norvežanom Halvorjem Egnerjem Granderudom in se veselil drugega mesta.

Sedma kvota za slovensko reprezentanco

Nejc Dežman, vodilni v seštevku zimskega dela celinskega pokala, je Sloveniji že pred zadnjima tekmama predzadnjega obdobja celinskega pokala v ZDA priskakal sedmo kvoto za konec sezone svetovnega pokala na Norveškem in v Planici. 

V ZDA so organizatorji zaradi premočnega vetra najprej prečrtali celoten sobotni program, tako da sta bili v enem dnevu kar dve tekmi. Na jutranji je zmagal Avstrijec Stefan Huber, zelo malo, zgolj 1,5 točke, pa je do novih stopničk na četrtem mestu zmanjkalo Dežmanu.

V močnem vzgorniku, ki je pihal večino tekmovanja, so bili uspešni tudi Miran Zupančič, ki je bil šesti, Jaka Hvala, ki je bil sedmi, in Pavlovčič, ki je zasedel osmo mesto. Točke sta osvojila tudi Rok Tarman na 20. in Matjaž Pungertar na 27. mestu.

Sledila je še opoldanska tekma, na kateri je zanesljivo zmagal Egner Granerud, drugi pa je bil Pavlovčič, ki je na stopničke skočil z devetega mesta po prvi seriji. Zupančič je bil peti, Dežman deseti, Hvala 13., Tarman 17., Pungertar pa 26.

S tekmama onkraj luže se je končala predzadnja perioda celinskega pokala, v kateri so Slovenci prišli do dodatne kvote za svetovni pokal. V zadnjem obdobju bodo skakalci tekmovali v Reni, Zakopanah in Čajkovskem.

Skupni seštevek (24/30):

1. Nejc Dežman 862
2. Miran Zupančič 832
3. Clemens Aigner 631
4. Joakim Aune 612
5. Florian Altenburger 591
...
8. Bor Pavlovčič 487
...
11. Jaka Hvala 422
...
16. Rok Justin 282

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.