Šport > Zimski športi
4030 ogledov

Nočna mora vsakega smučarja ujeta na kamero

Print Screen
Francoski ekstremni smučar je za nekaj centimetrov ušel potencialno usodni nesreči.

Izkušeni član francoske ekstremne športne skupine Les Powtos je doživel grozljivo izkušnjo med smučanjem v francoskih Alpah.

Med spustom s slabih 4000 metrov visoke gore La Meije se je pred njim nenadoma pojavila ogromna luknja, ki je zaradi visoke hitrosti ni uspel zaobiti.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Okoliška podlaga je popustila, sneg se je vdrl, 36-letni smučar pa je zdrsnil več metrov v globino in se zaustavil šele na ledenem bloku, pri čemer je ključno vlogo odigral položaj njegovih smuči. Med drsenjem v neznano ni podlegel paniki, temveč si je s spretno reakcijo bržkone rešil življenje.

Pod njim je še naprej zevala temna praznina in samo ugibamo lahko, kako bi se končalo, če bi zgrmel še globlje. 

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Na srečo so imeli preostali člani skupine s seboj ustrezno opremo, s katero so lahko kolega potegnili nazaj na varno, pri čemer so mu bile v veliko pomoč dereze in drugi plezalni pripomočki.

Skupina je na družbenih omrežjih zapisala, da je izkušnja njihovega člana pomembna lekcija za vse, saj so tovrstne situacije sila napredvidljive in nevarne tudi za najbolj izkušene smučarje.

"S tem posnetkom vam želimo pokazati, na kakšen način vas lahko gora preslepi, četudi jo poznate do obisti. Razpoke nismo opazili vse do zadnjega trenutka in komaj smo se ji uspeli izogniti. Na srečo smo bili vsi ustrezno opremljeni," so sporočili smučarji.



dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Boschtjan Zupanchich 14:45 27.april 2023.

    Samo Bedaki gredo takole izzivati usodo v takih zasneženih gorskih razmerah.!!! ! !!! In nekateri trdovratnejši primeri rabijo celo več inkarnacij, da se naučijo lekcij Življenja, in začnejo tudi bolj spoštovati Gore . Amen !!!

  • Svobodnež 09:34 27.april 2023.

    Ko imaš več sreče kot pameti...

  • Toma 08:42 27.april 2023.

    Ko voli,nek izvoli!