Šport > Zimski športi
11034 ogledov

Izkušeni trener si je privoščil bizarno napako: "Besen sem nase"

Print Screen
Trener švedske tekaške reprezentance si je privoščil hudo napako na tekmi svetovnega pokala v Östersundu.

Smučarske tekačice so v švedskem Östersundu v soboto opravile z drugo sprintersko preizkušnjo sezone. Tako kot na uvodni tekmi v Ruki je bila najhitrejša Švedinja Emma Ribom, ki je tako prepričljivo ostala v rdeči majici najboljše v seštevku te discipline. V svetovnem pokalu ima zdaj skupno na drugem mestu le točko manj od tokrat petouvrščene Američanke Jessie Diggins.

Ribom sta se na odru za zmagovalce pridružili Norvežanka Kristine Stavaas Skistad ter še ena domačinka in zmagovalka kvalifikacij, Linn Svahn. Obe sta za zmagovalko zaostali manj kot sekundo.

Rosie Brennan | Avtor: Profimedia Profimedia
V finalu je zelo dobro nastopila tudi ameriška tekačica Rosie Brennan, ki je končala tik pod zmagovalnim odrom. Ob tem se poraja vprašanje, ali bi izkušena 35-letna veteranka lahko posegla še višje, če ji ne bi v nekem trenutku poti prekrižal glavni trener švedske reprezentance Lars Öberg. Ta se je med spodbujanjem svojih varovank nekoliko spozabil in pri tem oviral ameriško tekmovalko, ki ga je morala odriniti.

"Lahko bi se izteklo precej slabše. Naredila sem, kar sem lahko. Prekrižal mi je pot, o tem ni dvoma. Ni bilo prijetno, tega res nisem pričakovala. Moja prva reakcija je bila, da sem zavpila. Vse se je zgodilo zelo hitro. Kot trener si tega res ne bi smel privoščiti. Izgubila sem nekaj hitrosti. Težko je reči, koliko je to vplivalo na moj rezultat. Toda lahko bi bilo še huje. Lahko bi padla ali zlomila palico," je povedala Američanka in pozvala k sankcijam za kršitelja.

Öberg je po tekmi globoko obžaloval svojo napako in se zanjo tudi opravičil. "Poskušal sem opravljati svojo trenersko vlogo in se preveč približal progi. To je bilo zares obžalovanja vredno in prevzemam vso odgovornost. Besen sem nase," se je s pepelom posul tekaški strokovnjak, ki bo za svojo kršitev moral plačati dobrih 500 evrov kazni.

"Opravičil sem se ameriški ekipi, osebno pa se bom opravičil tudi tekmovalki," je obljubil.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.