Šport > Zimski športi
6 ogledov

Jakov Fak zmagal!

 Biatlon (svetovno prvenstvo) Jakov Fak EPA
Jakov Fak zmagal na zadnji tekmi sezone, zasledovalca je prehitel za deset sekund. V skupni razvrstitvi je bil tretji.

Slovenski biatlonec Jakov Fak je na najboljši možen način končal sezono 2014/15. Na zadnji postaji svetovnega pokala v ruskem Hanti Mansisku je dobil preizkušnjo s skupinskim startom, brez zgrešenega strela je za deset sekund premagal Rusa Antona Šipulina, ki je zgrešil dvakrat, tretji pa je bil Norvežan Tarjei Boe (+ 12,5/1).

Z zmago je Fak prišel do tretjega mesta v skupnem seštevku svetovnem pokala, kar je največji uspeh slovenskega biatlona. ″Glede na zdravje, sem tekmo naredil predvsem na strelišču, kjer nisem zgrešil nobene tarče. Tek sem držal nekako na nivoju, ki mi je še omogočal udobno počutje. Zelo sem si želel te zmage in jo tudi dosegel. Slabo sem spal, že na ogrevanju se nisem dobro počutil in če to ne bi bila zadnja tekma sezone, sploh ne bi nastopil. Ko enkrat štartaš je seveda vse drugače, adrenalin v telesu poskrbi, da tekmuješ najbolje kot zmoreš in lepo se je izšlo za zaključek sezone. Slabo telesno počutje pripisujem predvsem manjšemu izboru hrane v hotelu in časovno preveč limitiranim obrokom. Ko imamo s seboj kuharja, je zgodba povsem drugačna in to je bilo zelo dobrodošlo na svetovnem prvenstvu. Stopničke v skupnem seštevku so bile eden od mojih ciljev za sezono in uvrstitev med prve tri je še eden od mejnikov slovenskega biatlona. Ko sedaj pogledam nazaj, si mislim, da bi bil lahko tudi še višje in k temu si bom prizadeval v naslednjih sezonah. Zdaj vidim, da lahko držim visoko formo skozi celotno sezono in s tremi zmagami sem več kot zadovoljen,″ je po tekmi dejal Fak.

Skupni zmagovalec svetovnega pokala je postal Francoz Martin Fourcade (1042 točk), drugi je bil Shipulin (978), tretji pa Fak (883). Klemen Bauer (136) je zasedal 44., Janez Marič (9) pa 86. mesto.

Komentarjev 1
  • jons 11:13 22.marec 2015.

    Kako mi je polepšal dan. Bravo. Upam, da danes uspe tudi ostalim.