Šport > Zimski športi
256 ogledov

Jamajka ima bob ekipo, drugi del

jamajka bob ekipa olimpijske igre soči Reševalni pas/Twitter
Jamajška bob ekipa se je prvič po letu 2002 uvrstila na zimske olimpijske igre, nastop v Sočiju pa bi ji lahko preprečila finančna stiska, ki jo rešujejo z zbiranjem prostovoljnih prispevkov.

Skupina naključnih uporabnikov interneta bo, kot kaže, jamajški bob ekipi pomagala do nastopa na olimpijskih igrah v Sočiju. S pomočjo spletnega portala za zbiranje denarnih sredstev Crowdtilt.com se je začela dobrodelna kampanja, s katero bodo poskušali zbrati 80.000 ameriških dolarjev, kolikor jih potrebujejo za stroške nastopa v Rusiji, ki bo prihodnji mesec gostila 22. zimske olimpijske igre.
Jamajška bob ekipa je zaslovela leta 1988, ko se je uvrstila na zimske olimpijske igre v Calgaryju. Zgodbo o uspehu je populariziral priljubljeni ameriški film Cool Runnings (Ledene steze), ki se ohlapno opira na resnične dogodke in z veliko mero dramatizacije povzame zgodovinski trenutek jamajške ekipe.

''Velika verjetnost, da nam uspe''

Časa za zbiranje denarja je še osem dni, do tega trenutka pa so zbrali več kot 23 tisoč dolarjev. ''Če se bo še naprej širilo, potem je velika verjetnost, da nam bo uspelo zbrati 80.000 dolarjev,'' je povedal Ajay Mehta, predstavnik spletnega portala Crowdtilt.com. Bob bo v Sočiju pilotiral Winston Watts, ki je prav tako nastopil na olimpijskih igrah v Salt Lake Cityju, zaviral pa bo Marvin Dixon. ''Sem kar samozavesten. Oba telefona mi neprestano zvonita,'' je povedal Watts, ki naj bi iz lastnega žepa investiral že 150.000 dolarjev. ''Ni bilo poceni,'' je o nastopu na OI pred 12 leti dodal 46-letnik. ''Žalostno je, da toliko let na OI nismo imeli svojega predstavnika,'' je še povedal Watts.

Ledene steze 2?

Denarna sredstva za nastop jamajške bob ekipe se zbirajo v digitalni valuti Dogecoin, istočasno pa poteka tudi kampanja jamajške olimpijske organizacije, s katero so zbrali še dodatnih šest tisočakov. Če bo šlo vse po načrtu, bomo v kinih morda kmalu lahko spremljali film z naslovom Cool Runnings 2 (Ledene steze 2).

Nastop na OI v Calgaryju (1988):

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.