Šport > Zimski športi
3 ogledov

Janezova neznosna bolečina

Janez Marič in ostali kolegi v reprezentanci niso razveselili navijačev. Žurnal24 main
Biatlonci bodo v četrtek v Östersundu odprli novo sezono svetovnega pokala. Na 20-kilometrski tekmi bo nastopila tudi četverica Slovencev: Janez Marič, Peter Dokl, Vasja Rupnik in Jože Mehle.
 

Preberite še ...

Intervju: Janez Marič

Med ekipami je na prizorišču čutiti vsakoletno nestrpno preverjanje forme in prve primerjave s tekmeci. Podobno je med varovanci slovenskega moškega trenerja Uroša Velepca : "V pripravljalnem obdobju smo veliko in kvalitetno trenirali. Tudi zadnji snežni treningi, ki smo jih opravili v Livignu, so bili zelo dobri, na Švedsko pa smo prišli šele prejšnji teden in smo se posvečali predvsem testiranju materialov in drobnim korekcijam tik pred začetkom sezone. Žal ima nekaj težav s kolenom Janez Marič, ki se po letu in pol spet vrača na tekmovanja. Kot kaže bolečina neposredno ni povezana z operacijo kolena, je pa v zadnjih dneh povzročila precej ugibanj o možnih vzrokih. K sreči ne gre za poškodbo meniskusa, kot smo sprva sumili, zato bo lahko nastopil na jutrišnji tekmi. Kaj lahko pričakujemo od drugih tekmovalcev bodo pokazale šele tekme, vsekakor pa je letos velik napredek napravil Peter Dokl, ob dobrem strelskem nastopu se lahko izkažeta tudi Vasja Rupnik in Jože Mehle, Klemen Bauer pa bo morda nared za tekme ob koncu meseca."

Ob dobrem streljanju bi se utegnil Vasja Rupnik izkazati. © Boštjan Tacol

 
Nekoliko je zaradi poškodbe zaskrbljen tudi Janez Marič : "Bolečina je bila res neznosna in komaj sem stopil na nogo. Danes sem stisnil zobe in ko sem se ogrel, sem že lahko tekel skorajda na polno. Predvsem sem si oddahnil, ker ne gre za večjo poškodbo. Upam, da bodo zdravila naredila svoje in bom jutri nastopil brez bolečin. Želim si le še dobrega strelskega izkupička in rezultat ne bi smel izostati." Poleg Mariča bodo na večerni tekmi pod reflektorji (ob 17.15 uri) slovenske barve branili še Peter Dokl , Vasja Rupnik in Jože Mehle . Organizatorji so za potrebe nočnih nastopov dodatno osvetlili proge in stadion, nekoliko so spremenili tudi konfiguracijo prog, ki so sedaj po besedah tekmovalcev še bolj zahtevne, za številne gledalce, ki jih pričakujejo po lanskem uspešnem svetovnem prvenstvu, pa so zgradili tudi dodatno tribuno. Ženske bodo imele jutri še dan odmora pred četrtkovo 15-kilometrsko tekmo. V soboto bomo lahko spremljali oba šprinta, v nedeljo pa še obe zasledovalni preizkušnji.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.