Šport > Zimski športi
5 ogledov

Jansrudu prvi trening, Kline 33.

Kjetil Jansrud sp vail 2015 trening smuk EPA
Svetovno prvenstvo v alpskem smučanju se bo danes nadaljevalo z drugo podelitvijo odličij po moškem superveleslalomu, ki se se bo začel ob 19. uri po srednjeevropskem času.

Slovenske barve bodo zastopali Klemen Kosi, Martin Čater in Boštjan Kline. Ameriški prireditelji so morali odpovedati današnji smukaški trening deklet že kmalu po torkovem superveleslalomu, na katerem je Tina Maze svoji bogati zbirki dodala še srebro.

Trening najboljšemu smukaču sezone

Prvi favorit Norvežan Kjetil Jansrud je bil v Beaver Creeku najhitrejši na prvem treningu smuka (1:45,62). Za njim sta se zvrstila Avstrijca Max Franz (+0,08) in Matthias Mayer (0,28). Izmed Slovencev je najboljši čas dosegel Boštjan Kline na 33. mestu (+2,47). Klemen Kosi je bil 41. (+2,74), Tadej Čater pa 47. (+3,15). Med številnimi tekmovalci, ki so zgrešili vratca, sta bila sicer tudi Kline in Kosi.

Svindal in Miller povprečna

Jansrud je vodilni v smukaškem in superveleslalomskem seštevku ter tudi olimpijski smukaški zmagovalec iz Sočija. Obenem je v Beaver Creeku dobil tudi smuk za svetovni pokal v tej sezoni.

Na zelo zahtevni progi Ptic roparic sta nastopila tudi dva zvezdnika, ki sta ju poškodbi oddaljili od belih strmin. Branilec naslova Norvežan Aksel Lund Svindal je bil 11. (+1,12), Američan Bode Miller pa mesto za njim (12., +1,14).

Svindal je dvakratni smukaški svetovni prvak in v tej sezoni še ni tekmoval zaradi poškodba Ahilove tetive, ki jo je staknil tik pred začetkom sezone. Po operaciji hrbta v tej zimi ni tekmoval tudi Miller, svetovni prvak v smuku leta 2005.

Komentarjev 1
  • Dixon 14:18 04.februar 2015.

    Ma slovenski fantje na svetovnem so itak eni turisti. Mogoče bo kosi prišel enkrat med 25. Ampak to pa je to. Žalost od slovenskega smučanja (z izjemo Tine).