Šport > Zimski športi
10 ogledov

Janus izbral orle za ekipno tekmo

goran janus Profimedias
Glavni trener slovenske reprezentance Goran Janus je razkril imena štirih tekmovalcev, ki bodo nastopili na sobotni ekipni tekmi.

Na sobotni ekipni tekmi na finalu svetovnega pokala na velikanki v Planici bodo za Slovenijo po vrsti nastopili Anže Semenič, Domen Prevc, Jurij Tepeš in Peter Prevc, je sporočil glavni slovenski trener Goran Janus in napovedal boj za stopničke. Prva serija se bo začela ob 10. uri, uro prej pa so na programu poskusni poleti.

"Jasno je bilo, da bodo nastopili najvišje uvrščeni v svetovnem pokalu v poletih, to so Tepeš in Domen ter Peter Prevc. Danes se je odločalo med Anžetom Semeničem in Jernejem Damjanom, in prvi je bil boljši," je Janus obrazložil odločitev o sestavi ekipe po prvi posamični tekmi v Planici, ki je potekala pred 16.500 gledalci; v dveh dnevih je bilo tako v dolini pod Poncami po podatkih organizatorjev 31.500 obiskovalcev.

Ti pa tokrat niso videli slovenskega boja za zmago; Peter Prevc je bil na 10. mestu najboljši Slovenec, ostali pa se niso uvrstili pod dvajsetim mestom. Domen Prevc, ki je bil najboljši med vsemu v poskusni seriji, je bil na koncu kot drugi predstavnik gostiteljice finala na 20. mestu; na naslednjih mestih sta bila Semenič in Damjan, 26. pa je bil Tepeš.

"Poskusna serija je veliko več obetala, kot smo potem naredili. V prvi seriji smo ga 'biksali', res tudi pogoji niso najboljši, toda letos v Planici so pač taki, in to ni bil razlog za tak razplet. Delali smo določene napake, konkurenca pa je dobro odskakala. Tako kot v celotni sezoni, treningi in kvalifikacije so običajno dobre, potem pa na tekmi ne gre vedno po načrtih. Jasno, da s tem nisem zadovoljen. V vseh teh petih letih, odkar sem na čelu ekipe, smo v Planici vedno zmagovali in bili na zmagovalnih stopničkah. V letošnji sezoni tega nismo dosegli, očitno je moralo tudi do tega priti. Danes je bila naša najboljša uvrstitev deseto mesto, toda cilj na ekipni tekmi bodo stopničke," je tekmo strnil Janus.

Peterica na nedeljski tekmi

O tem, kdo bo nastopil na nedeljski tekmi posameznikov, pa je dodal: "Ker Nemec Andreas Wank danes ni dobil točk za svetovni pokal, bo verjetno lahko nastopil Anže Lanišek, in bo peterica slovenskih predstavnikov na nedeljski tekmi, torej še brata Prevc, Jurij Tepeš in Jernej Damjan."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.