Šport > Zimski športi
22 ogledov

Junak Kitzbühla ostal brez nastopa v Sočiju

Reichelt Avstrija Kitzbühel smuk svetovni pokal Streif EPA
Avstrijski smučar Hannes Reichelt je le nekaj ur po tem, ko je razveselil celotno državo s težko pričakovano zmago na domačem smuku v Kitzbühlu, ostal brez nastopa na olimpijskih igrah.

Zaradi poškodbe hrbta je Hannes Reichelt že končal letošnjo sezono, s tem pa bo izpadel tudi iz avstrijske reprezentance, ki se odpravlja na olimpijske igre v Sočiju, je ugotovitve z zdravniškega pregleda razkrila Avstrijska smučarska zveza (ÖSV).

"Hvala bogu, da sem se za pregled odločil danes, saj bi lahko imel trajne posledice," je dejal Reichelt, ki ga zdaj čaka operacija, potem ko so ga težave s hrbtom mučile že več mesecev. "Rentgenske slike povedo svoje, operacija je neizbežna. Zdravje je na prvem mestu, saj bi rad ostal v športu tudi, ko končam kariero. Na žalost pa je konec sanj o olimpijskih igrah," je še povedal Reichelt.

Reichelt je na sobotni prestižni tekmi v Kitzbühlu navdušil številne avstrijske navijače in svoji domovini prismučal prvo smukaško zmago po decembru 2012 in prvo domačo na klasičnem Hahnenkammu po osmih letih. Avstrijec je v skupnem seštevku smuka na drugem mestu, pred njim je le Norvežan Aksel Lund Svindal, vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Komentarjev 1
  • miro 19:38 27.januar 2014.

    Zdravje je pa le na prvem mestu. Modra odločitev.