Šport > Zimski športi
5656 ogledov

Kakšna smola za to reprezentanco, poškodovana oba najboljša skakalca

Alex Insam Profimedia
Črni oblaki so se zgrnili nad italijansko smučarsko skakalno reprezentanco, kateri sta se v poletnem obdobju poškodovala oba najboljša skakalca.

Italijanski smučarski skakalec Alex Insam je zelo vzpodbudno odprl letošnjo poletno skakalno sezono, saj se je na vseh treh tekmah poletne velike nagrade, na katerih je nastopil, uvrstil med najboljšo sedemnajsterico, med drugim je preizkušnjo v Courchevelu celo končal v prvi deseterici, kvalifikacije zadnje tekme v poljskem Szczyrku pa je končal na senzacionalnem tretjem mestu. V skupnem seštevku tako drži visoko petnajsto mesto.

Alex Insam | Avtor: Epa Epa

Dobri nastopi Insama so bili kot obliž za rano italijanske reprezentance, potem ko si je njihov najboljši skakalec Giovanni Bresadola julija huje poškodoval koleno in naj bi bil po prvih poročilih odsoten dalj časa.

Toda zdaj je udarila nova nesreča, saj je iz tabora italijanske skakalne reprezentance, katero vodi Čeh Jakub Jiroutek, prišla novica, da se je po odličnem uvodu v poletno sezono poškodoval še Insam. Slednji je razkril, da je do poškodbe prišlo v ponedeljek ter da verjame, da bo manjkal nekaj tednov.

Alex Insam | Avtor: Epa Epa

"Na ponedeljkovem treningu sem si zvil gleženj in utrpel poškodbo sprednje fibularne vezi, noga pa je močno otekla. Kakšna dva, do tri tedne, pa bom spet pravi. Do sedaj je bilo očitno poletje celo preveč uspešno," je italijanski skakalec sporočil preko socialnih omrežij.

Manj optimistične pa so napovedi glede Bresadole, za katerega je vse bolj verjetno, da bo moral celo na operacijo kolena. Za Bresadolo je sicer daleč najboljša sezona v svetovnem pokalu, katero je končal kot 33. skakalec in 26. letalec sveta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.