Šport > Zimski športi
18 ogledov

Kamere v smučarskih očalih

slalom zagreb tina maze Reuters
Za letošnje svetovno prvenstvo alpskih smučarjev februarja v Schladmingu avstrijska televizija obljublja pomembno novost – povsem nove posnetke s kamere, vgrajene v smučarska očala. Te naj bi gledalcem pred malimi zasloni omogočile povsem nov pogled na tekmo, pogled tekmovalca, poroča avstrijska tiskovna agencija Apa.

Gre za vsega 64 gramov težko kamero, ki bo nameščena v pašček očal, ki je bila narejena prav za potrebe prvenstva na avstrijskem Štajerskem.

A Avstrijci en mesec pred prvenstvom obljubljajo povsem nove televizijske standarde za naslednja prvenstva. V projektu avstrijske televizije bo sodelovalo kar 340 ljudi, v prenosih tekem pa bodo uporabili do 46 kamer. Domačim gledalcem bodo med SP ponudili kar 70 ur programa, ob tekmah pa bodo prenašali tudi vse uradne treninge, podelitve medalj ter odprtje in sklepno prireditev tekmovanja.

Ob tem bo avstrijska televizija v sedmih oddajah predstavila tudi Schladming, tamkajšnje prebivalce in širšo regijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.