Šport > Zimski športi
8 ogledov

Kasper: Liberec postavil nov mejnik

Predsednik Mednarodne smučarske zveze Gianfranco Kasper je dejal, da je češki Li Žurnal24 main
Predsednik Mednarodne smučarske zveze Gianfranco Kasper je ob koncu nordijskega SP pohvalili češke organizatorje. V 12 dneh si je tekme v Libercu ogledalo od 180 do 200 tisoč gledalcev.
 

Nasvidenje v Oslu

Naslednje nordijsko SP bo leta 2011 gostil norveški Oslo od 23. februarja do 6. marca.

"Za nami je odlično pripravljeno nordijsko prvenstvo," je prirediteljem 47. nordijskega SP v češkem Libercu ob koncu prvenstva polaskal predsednik Mednarodne smučarske zveze (FIS) Gianfranco Kasper . Kasper je tudi poudaril, da je Liberec postavil nov mejnik, saj je prvič v zgodovini SP uspešno organizirala država, ki sama nima veliko zvezdnikov smučarskega športa.

Finska tekačica Aino Kaisa Saarinen je s štirimi kolajnami (od tega tremi zlatimi) postala kraljica SP v Libercu. © EPA

 
Večino dni se je namreč ob tekmovališčih zbralo precej gledalcev, končne številke pa naj bi govorile, da si je nordijsko SP v 12 dneh ogledalo 180 do 200 tisoč gledalcev, čeprav je večino dni močno snežilo, sneženje pa je oteževalo tudi dostop do prizorišč. Večerne podelitve odličij na glavnem trgu so bile za nordijske smučarje posebno doživetje. "To prvenstvo je bilo precej boljše, kot smo pričakovali po nekaj težavah v zadnjih dveh letih. Poleg nekaj organizacijskih skrbi nas je skrbelo tudi pomanjkanje snega, a tega je bilo več kot dovolj," je dejal Kasper in dodal, da je za FIS zelo pomembno, da si odličja razdeli čim več različnih držav.

Letos se je med dobitnike kolajn vpisalo 15 različnih držav, med katerimi tokrat žal ni Slovenije , rekordna pa je bila tudi udeležba - za odličja so se merili športniki in športnice 59 držav. Poleg tega so v Libercu prvič v zgodovini izpeljali tudi tekmo v smučarskih skokih za ženske. "Pokazalo se je, da so ženski skoki zelo razviti in gre šport v pravo smer. Tudi zato z optimizmom pričakujem odločitev Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) in prepričan sem, da bodo ženski skoki postali olimpijska disciplina že na olimpijskih igrah 2014 v ruskem Sočiju," je ob koncu prvenstva še povedal Kasper.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.