Šport > Zimski športi
20 ogledov

Kikkan slavila s tisočinko prednosti

kikkan randall marit björgen EPA
Slovenski smučarski tekačici Vesna Fabjan in Katja Višnar sta izločilne boje sprinta v prosti tehniki za svetovni pokal v finskem Lahtiju končali v četrtfinalu. Alenka Čebašek je izpadla v kvalifikacijah, kjer je bila sicer najhitrejša Fabjanova. Zmagala je Američanka Kikkan Randall, ki je za tisočinko sekunde prehitela Norvežanko Marit Björgen.

Američanka Kikkan Randall je zmagovalka sprinta smučark tekačic v prosti tehniki za svetovni pokal v finskem Lahtiju. Tik za njo je končala Norvežanka Marit Björgen, ki je zaostala tisočinko sekunde, tretja je bila Slovakinja Alena Prochazkova z zaostankom 1,2 sekunde. Slovenki Vesna Fabjan in Katja Višnar sta tekmovanje končali v četrtfinalu. Alenka Čebašek se ni prebila iz kvalifikacij.

Fabjanova je v izločilnih bojih tekla v prvi četrtfinalni skupini, vodila do polovice kilometer in pol dolge proge, v cilj pa pritekla kot peta. Višnarjeva je tekla v drugi četrtfinalni skupini, bila na čelu četrtino proge, v ciljni ravnini pa ji ni uspelo priti naprej in je prečkala ciljno črto kot četrta v svoji skupini.

"Ne morem biti zadovoljna z 21. mestom po prvem času kvalifikacij. Imela sem lepo priložnost za dober rezultat, že zjutraj sem čutila, da je to moj dan. V četrtfinalu nisem imela konkurenčnih smuči, punce so se odpeljale mimo mene, vendar sem se kljub temu trudila do konca. Enostavno nisem mogla narediti več, kot sem," je povedala Fabjanova.

"Danes ni bilo najbolje, v četrtfinalu sem lepo šla s tekmicami, vendar nisem imela konkurenčnih smuči, izgubila sem osrednje mesto in na tako kratki progi je bilo težko pridobiti izgubljeno. Sem razočarana, ker sem bila na takih progah že boljša. Pred mano sta še dva klasična sprinta, ki se ju že zelo veselim," pa je nastop ocenila Višnarjeva.

Jönsson kljuboval Norvežanom

Švedski smučarski tekač Emil Jönsson je dobil sprintersko preizkušnjo v prosti tehniki za svetovni pokal v Lahtiju. Za seboj je pustil Norvežana Ola Vigna Hattestada (+0,7) na drugem mestu in Finna Haagna Krogha (+0,9) na tretjem.

Smučarski teki, Lahti, sprint v prosti tehniki (Ž):

1. Kikkan Randall (ZDA)
2. Marit Bjoergen (Nor)
3. Alena Prochazkova (Češ)
4. Britta Johansson Norgren (Nor)
5. Riikka Sarasoja-Lilja (Fin)
6. Charlotte Kalla (Šve)
...
19. Katja Višnar (Slo)
21. Vesna Fabjan (Slo)
44. Alenka Čebašek (Slo)

Skupno (po 21. od 28 tekem):

1. Justyna Kowalczyk (Pol) 1578 točk
2. Therese Johaug (Nor) 1047
3. Kikkan Randall (ZDA) 1006
4. Kristin Stoermer Steira (Nor) 929
5. Anne Kyllönen (Fin) 798
...
46. Katja Višnar (Slo) 107
57. Vesna Fabjan (Slo) 66
75. Barbara Jezeršek (Slo) 33
88. Alenka Čebašek (Slo) 22

Smučarski teki, Lahti, sprint v prosti tehniki (M):

1. Emil Jönsson (Šve)
2. Ola Vigen Hattestad (Nor)
3. Finn Haagen Krogh (Nor)
4. Nikolaj Čebotko (Kaz)
5. Gleb Retivjik (Rus)
6. Anton Gafarov (Rus)

Skupno (po 21. od 28 tekem):

1. Dario Cologna (Švi) 1173
2. Aleksander Legkov (Rus) 1034
3. Petter Northug (Nor) 950
4. Aleksej Poltoranin (Kaz) 791
5. Maksim Vilegžanin (Rus) 772

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.